Βολές κατά Μουτζούρη… για την τουριστική προβολή της Χίου

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Σήμερα  αναρτήθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα  της Λέσβου άρθρο με τίτλο ‘Μαύρη είναι η…. Νύκτα στην τουριστική αγορά της Λέσβου με υπογραφή Μουτζούρη’. Το ανυπόγραφο άρθρο καταφέρεται εναντίον του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη καθώς  με αποσπασματικά κείμενα από δελτία τύπου της ΠΒΑ και χαρακτηρισμούς προσπαθεί μάταια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να απαξιώσει στοχευμένες ενέργειες τουριστικής προβολής που η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει για τα νησιά μας εδώ και μήνες αντιλαμβανόμενη ότι οδεύουμε σε ένα χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς καλοκαίρι όταν άλλοι ακόμα είναι στον….  Χειμώνα.    Μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι  ο συντάκτης του άρθρου καταφέρεται μόνο εναντίον της ΠΒΑ λες και ο τουρισμός των νησιών είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας… ο Δήμος Λέσβου; Οι Φορείς Τουρισμού;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .

Το άρθρο ξεκινά με την υποστήριξη( το λένε και μόνοι τους) της εκδήλωση προβολής της Χίου ‘Restart Chios Turkey Travelling’ στη Σμύρνη μια δράση οργανωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος από τον επίσημο Φορέα Τουρισμού της Χίου στην οποία είχε προσκληθεί και η ΠΒΑ η οποία και χρηματοδότησε μέρος της δράσης κατόπιν αιτήματος του Φορέα και έστειλε και τρεις Αντιπεριφερειάρχες για επαφές ……και ψάχνουμε το μεμπτό!! Να μην πηγαίνανε; Αυτό  ήθελε ο συντάκτης ; ας σοβαρευτούμε!

Oσο αναφορά την δήλωση του κ. Νύκτα «…περί ανετοιμότητας των Λέσβιων  για να υποδεχτούν Τούρκους επισκέπτες»….» με τους «παράγοντες τουρισμού της Λέσβου» να σπεύδουν να δηλώσουν  ότι ουδέποτε έγινε συνάντηση με Νύκτα  … μήπως θα ήταν καλύτερα να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί οι «παράγοντες» για να ρωτήσουμε δημόσια αν συνάντησαν τον κ. Νύκτα και όχι «να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα;»

Ο Περιφερειάρχης σε πρόσφατη δήλωσή του στα ΜΜΕ είχε επισημάνει ότι.. «θα είναι αρωγός σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια-πρόταση που θα έρθει στο γραφείο του από Θεσμικό Φορέα Τουρισμό των νησιών μας..»

Γνωρίζει ο σύντακτης αν «οι παράγοντες του τουρισμού της Λέσβου» έχουν καταθέσει κάποια επίσημη πρόταση και πότε; Επίσης  ο  συντάκτης του άρθρου  αναφέρεται στην επιλογή του Δημοσιογράφου Δούση  να ξεκινήσει από την Χίο το οδοιπορικό του, και γράφει  μάλιστα χαρακτηριστικά,  «Περί της χειμαζόμενης τουριστικά Λέσβου ούτε κουβέντα…..»  έχει διαβάσει την απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής επιτροπής που μιλά για πέντε στον αριθμό νησιά που θα επισκευθεί ο εν λόγο δημοσιογράφος;

Επίσης γράφει…. «Μάιος μήνας με τα εισιτήρια μετακίνησης προς και από τα νησιά στα ύψη και «ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια πετυχημένη χρονιά επανεκκίνησης για τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρώτιστο αρωγό με στοχευμένες ενέργειες τουριστικής προβολής»….. αγαπητέ συντάκτη σε Χίο και Λήμνο οι κρατήσεις για το καλοκαίρι έχουν φτάσει ήδη τα  επίπεδα του 2019…Ας μην κρυβόμαστε, 20 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές  εκλογές η εν λόγο σελίδα έχει μπει σε ένα «αντί-Μουτζουρικό» κρεσέντο για όσους παρακολουθούν το διαδίκτυο. Ερωτηματικό για τους πολλούς γιατί τέτοιο μένος, για τους λίγους οι λόγοι γνωστοί.

Όμως  η αναμόχλευση και η κινδυνολογία για θέματα όπως ο τουρισμός από τον οποίο ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, οικογένειες, επαγγελματίες απαιτεί περισσότερη σοβαρότητα η οποία χάνεται στον βωμό του κέρδους τελικά…..

Καλή Ανάσταση!

 Please follow and like us:
fb-share-icon