Περιφερειάρχης εφ’ όλης της ύλης: Όλη η αλήθεια για τις λατομικές ζώνες, παράκαμψη του Βροντάδου & Κόρης γεφύρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στη Χίο. Αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί.  Ανακοίνωσε το ποσό του 1.400.000 ευρώ αναμένεται να αγγίξει η μελέτη για την παράκαμψη του Βροντάδου και το συνολικό κόστος περίπου 13 εκ. ευρώ Ο Προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειακής Ενότητας Χίου, Χρήστος Καρτάλης, αφού ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο έργο, εξήγησε ότι στη μελέτη προβλέπονται διαφορετικές φάσεις από τον Περιφερειακό της πόλης μέχρι την 3η στροφή του Αίπους.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης ξεκαθάρισε για το θέμα των λατομικών ζωνών ότι η επιτροπή καθορισμού λατομικών ζωνών θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην προκήρυξη της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τις 3 προτεινόμενες περιοχές, ανάμεσά τους οι Καρυές και ο Αγ. Γεώργιος Συκούσης. Εμείς θα στείλουμε τις αντιρρήσεις των κατοίκων όπως καταγράφηκαν,  μαζί με την επιστολή του Σεβασμιότατου κκ. Μάρκου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην προτεινόμενη περιοχή των Καρυών στην αρμόδια επιτροπή λατομικών ζωνών και εκείνη θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε στην μελέτη περιβαλλοντικών όρων την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να εκπονήσουμε τόνισε ο κ. Κ. Μουτζούρης. Είμαστε πολύ νωρίς για να ξεκινήσει κάτι. Οι αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών θα εκφραστούν στο στάδιο εκπόνησης της περιβαλλοντικής μελέτης και θα αποφασιστεί αν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός. Μάλιστα επέδειξε έγγραφο με την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2018 -επί περιφερειακής αρχής Καλογήρου- στην οποία η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων (33 έναντι ενός) αποφάσισαν για την αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών περιοχών στην Π.Ε. Χίου με τις υπογραφές όλων των Χιωτών Περιφερειακών συμβούλων που ξεκίνησε η διαδικασία αυτή. Ο Περιφερειάρχης εκθείασε την εκδήλωση στα Νένητα με τις αλογοδρομίες της Αναλήψεως και συνεχάρει τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση.

Επίσης αναφέρθηκε στη πορεία των έργων στο αεροδρόμιο, στο λοβοκομείο, στο Κόρης γεφύρι και στο νοσοκομείο. Επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος σε 15 μήνες και τόνισε ότι είναι δημοκρατικό να υπάρχουν υποψήφιοι σχολιάζοντας αρκεί να παραμείνουν μέχρι τέλους.

 Please follow and like us:
fb-share-icon