Αλίμονο σε σωματεία και ομίλους που θα διστάσουν να πάρουν θέση
Ο γνωστός Χιώτης ιστιοπλόος Μιχάλης Μπελέγρης αναφέρθηκε σε ανάρτηση του για την υπόθεση της χρυσής ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου: Μπελέγρης

Το διαβάζεις και δυσκολεύεσαι να επιλέξεις ποια από τις ερμηνείες αυτής της λέξης ταιριάζει καλύτερα σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση.
Η Σοφία ( Sofia Bekatorou ) επιλέγει να μιλήσει δημόσια για όσα βιώσε και όσα επεδιώξε κάποιος να βιώσει σε μία εθνική αποστολή. Δεν ήταν κάπου διακοπές με κάποιον ή συναντήθηκε τυχαία με κάποιον. Ήταν εκεί γιατί η εθνική αποστολή είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και κάποιος ή κάποιοι συνόδευαν αυτή την αποστολή ώστε να εξασφαλίσουν την ψυχική ηρεμία και την απρόσκοπτη προσπάθεια των αθλητών.
Η Σοφία δεν τρελάθηκε σήμερα μετά από τόσα χρόνια να φαντάζεται πράγματα και πολύ περισσότερο να τα μοιράζεται με ένα εισαγγελέα….. κάτι συνέβει και αυτό φυσικά ότι και να ήταν δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως διασφάλιση της ηρεμίας και της στοχοπροσήλωσης των μελών της ομάδας.
Η σοφία που περιμένεις από την διοίκηση της ΕΙΟ (ειδικά μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι) είναι να επιδείξει αντανακλαστικά με την ενεργοποίηση των θεσμικών της οργάνων ώστε να εξετάσει τι έχει συμβεί ή γιατί μία αθλήτρια (ολυμπιονίκης) προβαίνει σε καταγγελίες.
Τα αντανακλαστικά τα διαθέτει η διοίκηση της ΕΙΟ καθώς το απέδειξε στις περιπτώσεις Κακλαμανάκη και Καραχάλιου που κλήθηκαν σε απολογία ή δέχθηκαν μηνύσεις λόγω δημόσιας τοποθέτησης της διαφωνίας τους με τους χειρισμούς του ΔΣ και ειδικά του προεδρείου της ΕΙΟ.
Ίδια αντανακλαστικά επέδειξε το προεδρείο της ΕΙΟ όταν απείλησε το 2019 τους αθλητές που θα έφερναν την πρόκριση στους ολυμπιακούς αγώνες να μην συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Sibenik Κροατίας) για να μην τραυματιστούν.
Για την Σοφία δεν υπήρχαν τα ίδια αντανακλαστικά ούτε τότε ούτε τώρα, αρκούσε ένα απλό δελτίο τύπου που να συμπαρίσταται δια της αμφισβήτησης του περιστατικού και να λέει ότι με πολύ χαρά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα.
Επανερχόμενοι πάλι στην άλλη σοφία αυτή που λείπει από το προεδρείο της ΕΙΟ, διαπιστώνουμε ότι μία έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ θα μπορούσε να μεταλαμπαδεύσει ήθος από τα μέλη που το διαθέτoυν σε αυτά που το έχασαν σε πάγκους, θρανία και δήμους. Όμως ούτε αυτό δεν έγινε και έτσι μέλη του ΔΣ όπως ο φίλος μου

Yiannis Papadimitriou

αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής ανοικτής θάλασσας για του προέδρου

Akis Tsalikis

παραιτήθηκαν κάνοντας το αυτονόητο, να διαχωρίσουν την θέση τους απο ένα θεσμικό και ηθικό ατόπυμα.

Η σοφία που λείπει πλέον από το προεδρείο της ΕΙΟ δεν επιτρέπει στα μέλη του να καταλάβουν ότι το πιο απλό που θα είχαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν και να θέσουν εαυτόν τους στην διάθεση του νέου προεδρείου ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση. 30 χρόνια είναι πολλά και σίγουρα δεν έγιναν λίγα… σίγουρα έγιναν σωστά και σίγουρα και λάθη…. Ηταν λάθος που δεν το ήξεραν και ηταν λάθος που δεν το προέβλεψαν, αλλά είναι έγκλημα να κάνουν ότι δεν το βλέπουν.
Η Σοφία μίλησε τώρα για τους δικούς της λόγους, όμως εκτός από αυτούς υπάρχουν και οι προφανείς που δεν είναι άλλοι από το να βγάλει το πρόβλημα από το χαλί, να θυσιάσει την ηρεμία της, την οικογενειακή της ζεστασιά και να δώσει μία ευκαιρία να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
Το ίδιο έκαναν όλοι οι αθλητές που αγαπούν τον χώρο…. Ο Τάκης και ο Παύλος (Panagiotis Mantis, Pavlos Kagialis) ζήτησαν το αυτονόητο, να παραιτηθεί το ΔΣ να γίνουν εκλογές και να επιλεχθεί ένα νέο για ένα νέο ξεκίνημα ρισκάροντας την βολή τους και φλερτάροντας με το μένος του “τσου ρε…. “
Η Σοφία μίλησε και όσοι ακούν έχουν την σοφία να κρίνουν τι πρέπει να κάνουν….
Αλίμονο σε σωματεία και ομίλους που θα διστάσουν να πάρουν θέση γιατί μπορεί το σκαφάκι, ο αγώνας ή η χάρη να μην μπει στον σάκο του EL Nino…..
Είμαι βέβαιος ότι όσοι είναι #metisofia (όποια εκδοχή της λέξης και να επιλέξουν) θα καταλάβουν…..
Καληνύχτα και καλή τύχη….

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: