ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΡΑ

Αναγνώστης μας απέστείλε την παρακάτω αναρτηση του ΣΞ:

Κεντρική πλατεία της Χίου, Βουνάκι όπως το λέμε εδώ. Κάνουμε ποδήλατο με τις κόρες μου και στο τέλος αναζητούμε παγωμένο νερό. Πηγαίνουμε σε ένα από τα κεντρικά περίπτερα. Στο ψυγείο είναι τα τέλεια νερά, αυτά που είναι ένα τσικ ακριβώς πριν γίνουν πάγος. Ξεδιψάμε κι απολαμβάνουμε στο μέγιστο. Παγωμένα όπως ακριβώς θα τα ονειρευόσουν.

Πιάνω την κουβέντα με τον συμπαθέστατο περιπτερά τον κο Λάμπρο. Μου αποκαλύπτει το μυστικό του:
«τα βάζω δύο ώρες μέσα στην κατάψυξη, εκεί που έχω τα παγωτά. Μετά τα βάζω στο ψυγείο και το πρωί έχω τα τέλεια νερά. Δεν προλαβαίνω να πουλώ» μου λέει σε άπταιστα Χιώτικα. Κλείνει χαμογελώντας «η μαγκιά είναι στο νερό».

Συχνά δίνω ομιλίες για τις 13 συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή. Μία από αυτές είναι το extra mile, το κάτι παραπάνω. Αυτοί που κάνουν αυτό που κάνει ο Λάμπρος, ανήκουν στο 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού. (δεν είναι παραπάνω) Αυτοί που κάνουν όχι αυτό που τους απαιτήθηκε, αλλά ούτε καν αυτό που τους ζητήθηκε. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, αλλά πώς το κάνεις. Το extra mile είναι τρόπος ζωής, είτε είσαι περιπτεράς, είτε είσαι υδραυλικός, είτε είσαι υπάλληλος, είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε είσαι παπάς, είτε είσαι γονιός. Γι’ αυτό κι ουδέποτε ήταν τόσο εύκολο να πετύχεις. Όταν το είχα πρωτοακούσει τότε είχα τσινήσει. Όχι πια όμως. Ουδέποτε ήταν τόσο εύκολο να πετύχεις.

Ο κύριος Λάμπρος δεν σπούδασε στο Harvard.

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com