Κρούσματα : Στο στόχαστρο η Χίος για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 & για αυστηρό lockdown
Έτοιμη η κυβέρνηση να επιβάλει και σε άλλες περιοχές αυστηρά μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής ώστε να μην ξεφύγουν τα κρούσματα. Δείτε ποιες είναι.

Όλα θα κριθούν από το πως θα πορευτούμε το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το κατά πόσο ο αριθμός κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων θα αυξηθεί. Αυτό επεσήμανε πηγή του iEidiseis, από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας δίνοντας το σήμα πως αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει και νέα εισήγηση για αυστηρό lockdown όπου χρειαστεί.

Τα δεδομένα πάντως παραμένουν κρίσιμα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Ερωτηθείς παράλληλα για το καμπανάκι κινδύνου σε περιοχές που θεωρούνται «πορτοκαλί»-«κόκκινες» ο κ. Πέτσας είπε ότι «μέχρι 20 Γενάρη καλό είναι να μείνουμε μέσα. Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα.

Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές που φλερτάρουν με νέα μέτρα είναι η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Χίος, η Αχαϊα, η Θάσος και η Λάρισα με τον καθηγητή κ. Σαρηγγιάννη να σημειώνει ότι «θέλουν ιδιαίτερη προσοχή».

Οι περιοχές αυτές πρόσθεσε έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. «Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγη: ieidiseis,grPlease follow and like us:
fb-share-icon