Συνέχεια ενημέρωσης για την ανεύρεση σορού 31χρονου στα Καρδάμυλα

Σχετικά με τον νεκρό μετανάστη στα Καρδάμυλα το Αρχηγείου του Λιμενικού σώματος ανακοινώνει:

Συνέχεια Ενημέρωσης:Αναγνωρίσθηκε απογευματινές ώρες χθες από οικείο του, η σορός του 31χρονου αλλοδαπού που είχε εντοπιστεί την 13/08/2019 σε αμμώδη ακτή της περιοχής ”ΠΑΡΠΑΝΤΑ” ν.Χίου.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση δύο (02) πνευστών λέμβων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ”ΠΑΡΠΑΝΤΑ” Καρδάμυλων Χίου.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο σημείο είχε ήδη σπεύσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είχε δεχτεί κλήση για πιθανή πυρκαγιά στην περιοχή και το οποίο εντόπισε σε αμμώδη ακτή σαράντα τρεις (43) αλλοδαπούς και τη σορό 31χρονου αλλοδαπού. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Χίου και από εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.
Όλοι οι αλλοδαποί απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης με τα ως άνω πλωτά μέσα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στους λιμένες Καρδάμυλων και Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon