Στην παλιά ιχθυόσκαλα οι 130 ΠΕΠ-Το ρυμουλκό μόνο για τα γυναικόπαιδια σε περίπτωση βροχής-Προμήθειες από αέρος για τους διαμένοντες στην Λάδης


Δίπλα από την παλιά ιχθυόσκαλα, διαμένουν οι 130 ΠΕΠ μετά από απόφαση του Λιμενικού Ταμείο Χίου.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν στη Χίο μετά την 1η Μαρτίου 2020, οπότε και ετέθη σε εφαρμογή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τους αποκλείει από την υποβολή αίτησης ασύλου και τους θεωρεί κρατούμενους φιλοξενούνται προσωρινά εκεί.

 

Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Κυριάκος Ζωάνος το ρυμουλκούμενο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο θα καταφύγουν μόνο τα γυναικόπαιδα σε περίπτωση βροχής και γενικότερα δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με αυτή την κίνηση δείχνει η Διοίκηση του Λιμενικού ταμείου ότι βλέπει πάνω από όλα τον ανθρώπινο παράγοντα για την φιλοξενία αυτών των ατόμων.

Εντωμεταξύ πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν και στο δημοτικό κτίριο της οδού Λάδης περί τα 230 άτομα που φιλοξενούνται φρουρούμενοι παίρνουν προμήθειες από αέρος από άλλους μετανάστες που βρίσκονται στη Χίο.

Σε επιστολή του ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Κυριάκος Ζωάνος προς τα αρμόδια υπουργεία ο επισημαίνει ότι πρόκειται για προσωρινή λύση και δηλώνει αναρμόδιος για την φύλαξη του χώρου και τον καθαρισμό του καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώσουν για τον σχεδιασμό τους για την διαχείριση των περιστατικών για όσο διάστημα διαρκεί η ΠΝΠ ή αν αυτή παραταθεί

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *