Γ. Σούρλας: «Τα ναρκωτικά η μεγαλύτερη απειλή των Ταλιμπάν»

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ο πρώην υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρώην υπουργό του Αφγανιστάν Σουλτάν Ομάρ και στο πρόβλημα που προκύπτει με την παραγωγή ναρκωτικών στη χώρα από τους Ταλιμπάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Πέρα από τις βαρβαρότητες η μεγαλύτερη απειλή των Ταλιμπάν, που εξουσιάζουν τώρα το Αφγανιστάν, για τον δυτικό κόσμο είναι η παραγωγή ηρωίνης. Αυτό, τόνισε ο Σουλτάν Ομάρ πρ. Υπουργός του Αφγανιστάν σε μια ευρεία συζήτηση που είχαμε για τα τεκταινόμενα στην χώρα του και τις προοπτικές που διαγράφονται στην εύφλεκτη αυτή περιοχή.

Η εκτίμηση αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι το Αφγανιστάν καλύπτει 85% της παγκόσμιας παραγωγής ηρωίνης και περισσότερο από 90% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα θα εκτιναχθεί στα ύψη αφού θα έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους όλες τις εκτάσεις που καλλιεργείται η όπιο – παπαρούνα, την δυνατότητα εγκατάστασης εργαστηρίων επεξεργασίας οπίου, τις αγορές και τους εμπορικούς δρόμους διακίνησης.

Ήδη από το 2007, που μαζί με τον Ομάρ Σουλτάν, που μας συνδέει φιλία και συνεργασία πολλών ετών επισκεφθήκαμε τον Υπουργό κατά των ναρκωτικών στην Καμπούλ, τον Ε. Σάμι και διεφάνη τότε από την συζήτηση ότι λόγω εμπλοκής αξιωματούχων της χώρας και ξένων παραγόντων δεν θα είχε καμία τύχη ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις. Έτσι, φθάσαμε οι εκτάσεις καλλιέργειας ο πιο παπαρούνας που ανέρχονταν, όπως μας είπε τότε, σε 1,5 εκ. στρέμματα το 2020 να φθάσουν τα 2.240.000 στρέμματα.

Πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι ηγέτες ότι τα ναρκωτικά, η ηρωίνη είναι το πιο αθόρυβο, θανατηφόρο, «τρομοκρατικό» όπλο που πλήττει την νεολαία και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη, όταν μάλιστα είναι στα χέρια των Ταλιμπάν».Please follow and like us:
fb-share-icon