Έχετε δίκιο αλλά που να τους πάω-Β. Βίγκας: Πότε θα κλείσει η ΒΙΑΛ & θα σταματήσει η καταπάτηση (βίντεο)

 

Έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου παρέδωσε τοπική κοινότητα Χαλκειούς με αφορμή τις καταπατημένες εκτάσεις οι οποίες διαμένουν περί τους 300 μετανάστες όπως αναφέρουν.

 

Το έγγραφο  Παραδόθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και  απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των σκηνών από ιδιωτικές εκτάσεις και σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε και επικαλούμαστε κάθε έννομο συμφέρον που έχουμε ως πολίτες σύμφωνα με το νόμο και τους νόμους του ελληνικού κράτους αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σήμερα η Chiosin.gr  βρέθηκε στο χώρο πού είναι δίπλα στη ΒΙΑΛ  και στο οποίο διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί στις σκηνές εκεί μας μίλησε ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Χαλκειούς κ. Βασίλης Βίγκας οποίος αναφέρθηκε στις περιουσίες των ανθρώπων που έχουν  καταπατηθεί και οποίοι θέλουν να επιστρέψουν όπως ήταν πριν άμεσα.

Αναφέρθηκε γενικότερα στην κατάσταση με τους πάνω από  3.000 μετανάστες πρόσφυγες που μένουν στην ΒΙΑΛ, καθώς και στα σημεία μόλυνσης της περιοχής που εγκυμονούν προβλήματα για τη δημόσια υγεία.

Επίσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαλκειούς προκάλεσε και προσκάλεσε τους Βουλευτές , τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου,  τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Χίου σε ανοιχτή συγκέντρωση και σε αυτοψία στην περιοχή να δουν την κατάσταση πως έχει και να την κλείσουν όπως δεσμεύτηκαν προεκλογικά.

Αναφέρθηκε στο ραντεβού του στην Αστυνομική  Διεύθυνση Χίου και τόνισε ότι η απάντησή του αστυνομικού Διευθυντή είναι έχετε δίκιο αλλά δεν έχω που να τους πάω. Επίσης την τελευταία εβδομάδα επιδίωξε συνάντηση με την Διευθύντρια της ΒΙΑΛ δύο φορές  σε εργάσιμες μέρες και ώρες αλλά ήταν εκτός του ΚΥΤ όπως μας ανέφερε.

Δείτε την συνέντευξη:

 

Please follow and like us:
fb-share-icon