Έκλεισε στον Παναθηναϊκός ο Νενητούσης Δήμος Κάβουρας
«Βάζει μπροστά» για τη δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών ο Παναθηναϊκός.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί εδώ και λίγες ημέρες, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών.

Ήδη οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Αθηνών.

Προπονητής της νέας ομάδας θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Νενητούσης Δημοσθένης Κάβουρας. Παλιός άσος του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’80 και προπονητής των γυναικείων Εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Το 2014 στην Εθνική Νεανίδων και από το 2015 έως το 2019 στην Εθνική Γυναικών.

Όσον αφορά την έδρα της ομάδας, κάποια παιχνίδια θα τα δώσει στην ιστορική της έδρα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το αγωνιστικό πρόγραμμα της ανδρικής ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, που επίσης θα αγωνίζεται εκεί. Σε άλλη περίπτωση, το γήπεδο θα είναι στα βόρεια προάστια.

Δεν θα είναι όμως η πρώτη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς όπως αναφέρει ο Ερασιτέχνης: «Ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που καλλιέργησε το ποδόσφαιρο στις γυναίκες και πήρε αυτή την πρωτοβουλία από το μακρινό 1924.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Αθηνάς Σπανούδη η οποία ήταν κόρη του προέδρου της ΑΕΚ Κώστα Σπανούδη και την είχε κερδίσει το «τριφύλλι». Οι αναφορές για τη γυναικεία ομάδα υπήρχαν μέχρι και το 1927 ενώ το 1962 προπονούταν εντατικά στη Λεωφόρο μία γυναικεία ομάδα για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρονολογία-ορόσημο πάντως θεωρείται το 1980 όπου επανιδρύθηκε επίσημα το τμήμα για περίπου δύο χρόνια και πέρασαν από τον πάγκο του οι Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Γκόμεζ Ντε Φαρία και Τάκης Οικονομόπουλος.

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: