Με άξονα τον πρωτογενή τομέα- Προαναγγελία για ίδρυση σχολής & προστασία μαστίχας(ΒΙΝΤΕΟ)


Διήμερη επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αγροτικής ανάπτυξης με αρμοδιότητες στον πρωτογενή τομέα κ. Παναγιώτης Κουφέλος.  
Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε σημαντικές επαφές στη Χίο σχετικά με την πρόοδο και τα μελλοντικά πλάνα της περιφέρειας για την Αγροτική πολιτική.  

Ο κ. Κουφέλος προανήγγειλε  τη νέα σχολή  που θα ανοίξει στην Μυτιλήνη τον προσεχή Σεπτέμβριο και από την οποία θα προκύψουν έμπειροι κτηνοτρόφοι και νέοι τυροκόμοι. Η σχολή θα είναι  διετής φοίτησης για 20 άτομα για ενδιαφερόμενους από τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Αναλυτικά αναφέρθηκε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στην κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της υπηρεσίας, την προστασία της μαστίχας, την συνέχιση των προγραμμάτων προς όφελος των κτηνοτρόφων κατά τη συνάντησή του με τον προϊστάμενο της κτηνιατριακής υπηρεσίας Χίου κ Ισίδωρο Αμέντα,  ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που έχει αυτή η συνάντηση για την Αγροτική πολιτική του νησιού μας τονίζοντας ότι θα βρούμε τον βηματισμό μας για την πορεία στο μέλλον.
Please follow and like us:
fb-share-icon