Σε στήριξη της συνεργασίας με όλους! ​

ΝΙΚΟΣ ΝΥΚΤΑΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

Ο Χαράρι στο υπέροχο βιβλίο του «Sapiens – Μία σύντομη ιστορία του ανθρώπου», αναφέρει ότι ο άνθρωπος άρχισε να δημιουργεί πολιτισμό από τη στιγμή που μπόρεσε να ανταλλάξει πληροφορία. Δηλαδή υπονοεί ότι ο άνθρωπος ξέφυγε από τη ζωώδη κατάσταση από τη στιγμή που άρχισε να συνεργάζεται για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που υπήρχαν στην πρωτόγονη φύση.
​Στοιχείο, λοιπόν, των ανθρώπων για την πρόοδο και την εξέλιξή τους είναι η δυνατότητα της συνεργασίας μεταξύ τους. Αυτό το πρωτογενές υλικό του πολιτισμού των ανθρώπων έγινε φιλοσοφία ζωής μου και σε όλες τις πράξεις μου στην πορεία μου λειτούργησα με αυτό τον τρόπο.
Έτσι έπραξα όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της τέως Κοινότητος Αγίου Γεωργίου Συκούση, και πετύχαμε με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του χωριού, την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής του Συκούση και του φράγματος του Ζυφιά, έργα για την εποχή τους πρωτοποριακά, που συνέβαλαν στην απρόσκοπτη ύδρευση της περιοχής και παρείχαν τη δυνατότητα αγροτικής ενασχόλησης σε νέους κατοίκους της. Τότε διαπλατύνθηκε η οδός Αγίου Γεωργίου Συκούση – Χίου μέχρι την περιοχή «Πλαγιά» του Ζυφιά, με τους Αγιοργούσους να πείθονται και να παραχωρούν τα χωράφια τους, χωρίς αποζημίωση, για τις ανάγκες του έργου.
Με την ίδια διάθεση συνεργασίας λειτούργησα και στην πολύχρονη πορεία μου ως αντιπρόσωπος του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Αγίου Γεωργίου Συκούση, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στην οποία έχω την τιμή να διατελώ στην παρούσα φάση αντιπρόεδρος. Συνεργάσθηκα άψογα με όλους τους προέδρους της Ε.Μ.Χ., χωρίς απαραίτητα να ανήκουμε στον ίδιο συνδυασμό, ούτε βέβαια στο ίδιο κόμμα, εντελώς ανιδιοτελώς και με μοναδικό όρο το σεβασμό του μόχθου των μαστιχοπαραγωγών και τη διαφάνεια των αποφάσεων. Η κατάθεση των κομματικών ταυτοτήτων από όλους τους συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι – κατά την άποψη μου – βασικό θεμέλιο ανάπτυξης της Ε.Μ.Χ. και της εξέλιξής της σε ένα δυναμικό οικονομικό παράγοντα του νησιού μας.
​Μετά από 35 χρόνια μαχόμενης Δικηγορίας και αφού τα τελευταία 21 χρόνια είχα απομακρυνθεί από τα κοινά, έχοντας αφοσιωθεί στη δουλειά μου και στην οικογένειά μου, θεώρησα πλέον ότι δεν δικαιούμαι να μείνω αμέτοχος στη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μου και ότι είναι υποχρέωσή μου να ασχοληθώ με τα κοινά της Χίου, προσφέροντας ένα μικρό λιθαράκι στην επίλυση των προβλημάτων μας.
​Η επιλογή συμμετοχής μου στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου με το συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης» του τεχνοκράτη καθηγητή και Πρύτανη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, εδράζεται και πάλι στην προσήλωση μου στην τέχνη της συνεργασίας. Μια έννοια που έλλειψε από την αυτοδιοικητική μας πρακτική τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αποσπασματικές και τελικά ατελέσφορες για όλους μας πολιτικές.
Στο «Άλμα Ανάπτυξης» διατηρούμε ατόφιες τις ιδεολογικές μας απόψεις, καταθέσαμε όμως τις κομματικές ταυτότητες με πρωταρχικό στόχο την προσφορά υπηρεσίας για τα νησιά μας. Θέλουμε να αντιστρέψουμε τους όρους πάνω στους οποίους δούλευε η περιφερειακή μηχανή για να ικανοποιεί τους στόχους της απορροφητικότητας και να αδιαφορεί για την πραγματική ανάπτυξη.
​Η δέσμευση του Κώστα Μουτζούρη για σεβασμό της αυτοτέλειας της άποψης των εκλεγμένων σε κάθε νησί κι η πρόθεση του να λειτουργήσει ένα πραγματικά αποκεντρωμένο σύστημα κινητοποίησε τη διάθεση μου, καθώς πιστεύω στο βασικό ρόλο της Περιφέρειας στη διαμόρφωση των πρωτογενών στρατηγικών.
​Δεσμεύομαι η στήριξη σας να μετατραπεί σε στήριξη της φιλοσοφίας σύνθεσης των απόψεων, της μαχητικής διεκδίκησης για να πάψει η Χίος να παριστάνει το φτωχό συγγενή ή τον μονίμως αδικημένο του Βορείου Αιγαίου. Σε στήριξη της συνεργασίας με όλους! ​

Νίκος Νύκτας
Δικηγόρος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου

 

Please follow and like us:
fb-share-icon