Προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών- Παράταση συμβάσεων νοσηλευτών έως τέλος του χρόνου

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Την προκήρυξη προσλήψεων για 4.000 νοσηλευτές και την παράταση στις επικουρικές συμβάσεις, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στα παραπολιτικά FM

Ειδικότερα, στις 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις επικουρικών υγειονομικών που βρίσκονται στο Σύστημα.

Έτσι, ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM προανήγγειλε μεγάλη παράταση των συμβάσεων στους επικουρικούς. «Θα είναι μέχρι τα τέλη του χρόνου η παράταση που θα δοθεί στους επικουρικούς σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο σύστημα» είπε.

 

Παράλληλα, μαζί με την παράταση προανήγγειλε ότι θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων πια θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση συμβατή με το σύνταγμα

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι «αποδεδειγμένα θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα. Δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πέρα από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο σύστημα και να εκτιμηθεί ότι είχανε παρουσία στη δύσκολη αυτή περίοδο στο ΕΣΥ».

Στις 31 Μαρτίου η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Προς το παρόν οι υγειονομικοί του ΕΣΥ που έχουν παραμείνει ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στις, 31 Μαρτίου θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει παράταση της αναστολής ή αν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να θεωρηθεί ο εμβολιασμός απαραίτητο τυπικό προσόν για να είσαι και να εργάζεσαι στο ΕΣΥ.

Αν συμβεί το τελευταίο τότε θα θέσουν τον εαυτό τους Εκτός Συστήματος Υγείας.

«Η εισήγησή μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση που πλέον όποιος δεν εμβολιάζεται όχι απλά να βρίσκεται σε αναστολή αλλά να μην μπορεί να παραμείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: news4health.grPlease follow and like us:
fb-share-icon