Στον Έβρο δομή καταγραφής & ταυτοποίησης στη Χίο που τον τίμησε;
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης διευκρινίζει πως στον Έβρο η δομή θα είναι απλά καταγραφής και ταυτοποίησης χωρίς να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 24 ημέρες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.)

Η Κυβέρνηση συνάντησε την αντίσταση των Εβριτών και αναδιπλώθηκε και από αρχικό σχεδιασμό της δομής και κατέληξε σε κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης με την δικαιολογία ότι ο Έβρος αποτελεί ευαίσθητη περιοχή και δεν νοείται μόνιμη εγκατάσταση πληθυσμού εκεί.

Διαφορετικός πολιτικός σχεδιασμός από ότι φαίνεται ακολουθείτε στα νησιά. Ήδη στη Σάμο προχωράει και χωρίς να υπάρχει διαφωνία από το δημοτικό συμβούλιο η υπερδομή φιλοξενίας χωρητικότητας 3.500 στην Ζερβού και κάτι τέτοιο δρομολογείται και στη Χίο από τον Χιώτη Υπουργό. Οι συναντήσεις του Σαββατοκύριακου είχαν στόχο αυτό με κορύφωση την συνάντηση στο Δημαρχείο όπου πήρε το πράσινο φως από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία των Αντιδημάρχων. Την συνταγή χάλασε η Περιφέρεια η οποία περιμένει την έμπρακτη εκκένωση του νησιού  μέχρι το Πάσχα όπως δεσμεύτηκε προσωπικά ο κ. Μηταράκης.

Η Χίος τίμησε τον κ. Μηταράκη στις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο του. Αυτή την ώρα με την απόφαση του να προχωρήσει στον Έβρο σε κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης και στη Χίο και στο υπόλοιπο Β. Αιγαίο σε κλειστή δομή δείχνει ότι λειτουργεί με δυο μέτρα και δύο σταθμά. Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Χίου περιμένουν την εξεύρεση λύσης και αντιδρούν στην νέα δομή. Η δημιουργία μόνιμων δομών στα νησιά σύμφωνα με ορισμένους μπορεί και να μονιμοποιήσει το πρόβλημα στο μέλλον μετατρέποντας τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου σε τόπους εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για μια ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή δεδομένης της προκλητικότητας και της επιθετικής πολιτικής που εφαρμόζει η Τουρκία.  Το πολύπαθο νησί που τίμησε τον κ. Μηταράκη με την ψήφο του περιμένει ένα δίκαιο χειρισμό και από την πλευρά του.

Αλήθεια γιατί να υπάρχει από την μεριά του κ. Μηταράκη αυτή η αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά της Χίου που τον τίμησε σε σχέση με τον Έβρο;

Η ανάρτηση του Υπουργού:

«Στον Έβρο η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 μέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης”.

Προφανώς και ο Έβρος αποτελεί ευαίσθητη περιοχή και δεν νοείται να δημιουργηθεί δομή μόνιμης εγκατάστασης εκεί. »

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: