Ομηρική Ακαδημία και Euroclassica για 25η χρονιά στη Χίο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Για εικοστή πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν στη Χίο οι εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Euroclassica (=ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) και της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, (Αθήνα – Χίος – Οινούσσες) από 8-17 Ιουλίου 2022.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο «ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» του Δήμου Χίου στις 10-7-2022, 11.00 π.μ. και η επίσημη λήξη στις 17-7-2022 πάλι στο «ΟΜΗΡΕΙΟ»11.00 π.μ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες και όσοι άλλοι επιθυμούν. Οι σύνεδροι είναι Έλληνες, Ευρωπαίοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και από όλον τον κόσμο. Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 5600 σύνεδροι οι οποίοι θα ανέλθουν στους 5750 κατά το προσεχές συνέδριο. Όλοι αυτοί οι διακεκριμένοι Ελληνιστές, επιστήμονες και φοιτητές, απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συνέδριο έχει τέσσερα τμήματα τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν οι επιθυμούντες. 1) Το τμήμα Ελληνιστών και λοιπών επιστημόνων με γενικό θέμα: «Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», 2) Το Τμήμα των φοιτητών με θέμα: «Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ», 3) Το Τμήμα διδασκαλίας Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και πολιτισμού για Καθηγητές και σπουδαστές, 4) Τμήμα διδασκαλίας ελληνικών παραδοσιακών χορών (προαιρετικά).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ακρόπολη, Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο Χίου, στα Ναυτικά Μουσεία, Χίου και Οινουσσών, στην Δασκαλόπετρα η Σχολείο του Ομήρου, στη Βιβλιοθήκη Χίου «ΚΟΡΑΗΣ», στη Βυζαντινή «ΝΕΑ ΜΟΝΗ» Χίου στο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας στην Ιερά Μονήν Αγίου Μηνά και στο εκεί ευρισκόμενο Μουσείο, στο Νέο Μουσείο Μαστίχας Χίου, στα Μεσαιωνικά χωριά και στα Μαστιχοχώρια, στη Βολισσό, όπου κατά την παράδοση έζησε ο Όμηρος και βρίσκεται εκεί το σπίτι του, στα χωριά από όπου πέρασε και σε άλλα μέρη αρχαιολογικά και αξιοθέατα.

Οι σύνεδροι θα έχουν την χαρά και την συγκίνηση να απολαύσουν στο «ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ» παράσταση ιστορική από φοιτητές του Θεατρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναφορά στα 200 χρόνια από την Καταστροφή της Χίου και στα 10 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης θα ψάλλει χορωδία ψαλτών Βυζαντινής Μουσικής υπό την κατεύθυνση του Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αποδώσουν βυζαντινούς ύμνους στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Χίου, οι σύνεδροι θα ευφρανθούν και θα αισθανθούν πνευματική ανάταση και πνευματικές συγκινήσεις.

 Please follow and like us:
fb-share-icon