Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ενωμένοι Εκκλησία-Αρχές για το καλό της Χίου μακριά από προσωπικά συμφέροντα (vid+photos)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό ναό Χίου.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή Κυριακή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.). Η εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Χίου κκ. Μάρκος έχοντας δίπλα του τις Στρατιωτικές αρχές, τον Αντιπριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Στέλιο Καμπούρη, τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Κώστα Βεργίνα και τον Διευθυντή της ΔΔΕ κ. Αιμιλιανό Ευαγγελινό στο μήνυμα του αναφέρθηκε στην ενότητα των Αρχών για το καλό της Χίου πέρα από τα προσωπικά συμφέροντα. Το πάτερ υμών απήγγειλε ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ “Χίος”  Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης που από χθες το βράδυ προήχθη στον βαθμό του  Υποστράτηγου.

Ακολουθεί εκτενές βίντεο από τον Μητροπολιτικό ναό Χίου:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ ΚΚ. ΜΑΡΚΟΥ

 Please follow and like us:
fb-share-icon