11 χρόνια Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» Νέας Υόρκης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.gr 

Ο Παγχιακός Σύλλογος τίμησε τον Στέλιο Τάτση και απένειμε υποτροφίες και δωρεές (βίντεο)

Ο καπετάν Στέλιος Τάτσης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Παναγιώτη Γεραζούνη και τα άλλα στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγχιακού Συλλόγου “Κοραής” Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, 14ης Ιανουαρίου 2023 παρέθεσε το επίσημο δείπνο στο «Leonard’s Pallazio» στο Γκρέιτ Νεκ του Λονγκ Άϊλαντ στο πλαίσιο του οποίου γιόρτασε την 111η επέτειο της ιδρύσεώς του, βράβευσε τον πρώην πρόεδρο και νυν γραμματέα καπετάν Στέλιο Τάτση, απένειμε τις υποτροφίες και τις δωρεές στα σχολεία της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Άϊλαντ και στο Ημερήσιο Σχολείο «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν.

Αν και η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον εν λόγω σύλλογο, εν τούτοις είχε παγχιακό και πανομογενειακό χαρακτήρα, αφ ενός μεν λόγω της αέναης προσφοράς του Συλλόγου στην ελληνική παιδεία, αφ ετέρου δε της πολυετούς προσφοράς του τιμωμένου.

Παραβρέθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, Δημήτριος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Ιωάννης Κοντολιός, η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Αθηνά Κρομμύδα και οι πρόεδροι των χιακών σωματείων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Την προσευχή ανέπεμψε ο π. Αντώνιος Αντώκας, ο οποίος συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου και τον τιμώμενο για την προσφορά του στην παιδεία και στην γενέτειρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γεραζούνης, ο οποίος ανήκει στην νεότερη γενιά των στελεχών του Συλλόγου αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στο έργο του Παγχιακού. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδημία του πρώην προέδρου Κώστα Κωζή και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Αναφερόμενος στο έργο του Συλλόγου επεσήμανε ότι εν μέσω της πανδημίας ενέτειναν την εκπαιδευτική, πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση και ότι το φορολογικό έτος 2022 – 2023 προσέφεραν πάνω από $110.000.

Την μερίδα του λέοντος την κατέλαβαν για μια ακόμη φορά η παιδεία, οι ελληνικές σπουδές και τα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας και της γενέτειρας.

Σε πρώτο πλάνο, αριστερά, οι Νίκος Σταματάκης και Θεόδωρος Παυλάκος με την οικογένεια του τιμώμενου Στέλιου Τάτση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εφέτος απονεμήθηκαν υποτροφίες συνολικού κόστους $24.500 σε 19 φοιτητές που σπουδάζουν στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Πρόκειται για τους Αγγελίνα Μπουγιαμά, Μαρία Ντούλη, Γιώργο Γατανά, Στέφανο Καπετάνο, Νικολέτα Λαγούδη, Κίμων Λαρδά, Τζον Λιβανό, Γιάννη Νικολάου, Κατερίνα Ορίσση, Κωνσταντίν Πουλάκη, Στυλιανή Ράλλη, Μαρίκα Ρέινολντς, Νίκο Ρέινολντς, Σταύρο Ρέινολντς, Ελευθερία Τσάκου, Στέλλα Τσάκου, Γιώργο Βασιλάκη, Κατερίνα Βάττη και Φίλιπ Βάττη.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου εξήρε την προσφορά του Συλλόγου στην παιδεία, στην φιλανθρωπία και στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα και τους συνεχάρη, διότι αξιώθηκαν να προετοιμάσουν τη νεότερη γενιά και της παρέδωσαν ήδη τα ηνία.

Τον τιμώμενο παρουσίασε ο Νίκος Σταματάκης, ιδρυτής του ιστότοπου https://www.helleniscope.com/ ο οποίος επεσήμανε ότι γνωρίστηκαν ως σχολιογράφοι και ότι τους ένωσαν τα κοινά ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες για την ομογένεια και τον απανταχού Ελληνισμό.

Ο καπετάν Στέλιος Τάτσης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ομιλία του τιμώμενου άγγιξε τις καρδιές των συνδαιτυμόνων, αφ ενός διότι υπενθύμισε όλους ότι έζησε τον δικό του άθλο και το ίδιο το αμερικανικό όνειρο και ότι συνοδοιπόρος και καταλύτης ήταν η αείμνηστη σύζυγός του και η ίδια η οικογένειά του.

Οι αναφορές στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο και στον αείμνηστο πρώην πρόεδρο Κώστα Παρθένη ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους την προσφορά των δύο μεγάλων ανδρών, του πρώτου στην Εκκλησία και στον ελληνισμό και του δεύτερου ως δασκάλου και ως προέδρου του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής».

Ο Παγχιακός Σύλλογος «Κοραής» προσφέρει $30.000 τον χρόνο σε διαφορετικά κοινοτικά ημερήσια και απογευματινά σχολεία. Τα χρήματα αυτά δίνονται σε δύο ισόποσες δόσεις των $15.000 εκάστη.

Εφέτος ευεργετήθηκαν η κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ και το ιστορικό σχολείο «Αργύριος Φάντης», τα οποία έλαβαν $15.000 εκάστου.

Ο Νίκος Σταματάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την παράσταση έκλεψε η εγγονή του Μικαέλα Άστελ, η οποία ερμήνευσε δικά της τραγούδια.

Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα «Power Station  Entertainment».

Ο Σύλλογος εξέδωσε αναμνηστικό λεύκωμα μέσω του οποίου πρόβαλλε το πολυδιάστατο έργο του Συλλόγου και μέρος της αρθρογραφίας του καπετάν Στέλιου Τάτση.

Τα καθαρά έσοδα από το λεύκωμα, την λαχειοφόρο αγορά και το ίδιο το επίσημο δείπνο θα διατεθούν για την συνέχιση του εκπαιδευτικού, φιλανθρωπικού, κοινωνικού και πολιτιστικού έργου.

Ένα μέρος της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την βράβευση του καπετάν Στέλιου Τάτση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου “Κοραής” Νέας Υόρκης, κ. Παναγιώτης Γεραζούνης, αριστερά και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο καπεράν Στέλιος Τάτσης, αριστερά και ο πρόεδρος Παναγιώτης Γεραζούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Αντώνιος Αντώκας, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και ο πρόεδρος Παναγιώτης Γεραζούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι αντιπρόσωποι της Χιακής Ομοσπονδίας και άλλων χιακών σωματείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon