Πανελλήνιες: Πότε ανακοινώνονται βαθμοί και βάσεις – Το 10 στα Μαθηματικά θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία;

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βαθμών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2022 μπαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων φέτος ολοκληρώνονται περίπου 15 ημέρες νωρίτερα από πέρυσι. Η εξέταση ξεκινά το Σάββατο 18 Ιουνίου με Αγγλικά και τελειώνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου με Ιταλικά.

Σε ό,τι αφορά τις βάσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν πιο νωρίς, δηλαδή για πρώτη φορά πριν από τις 15 Αυγούστου.

Το 10 στα Μαθηματικά του 4ου πεδίου θεωρείται “πολύ μεγάλη επιτυχία”

Ανάμεσα στα μαθήματα που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα φέτος του υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων και θα διαμορφώσουν σε σημαντικό βαθμό την τάση των βάσεων, είναι τα Μαθηματικά, κυρίως για τις σχολές του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) που επιλέγουν μαθητές πιο αδύναμοι βαθμολογικά από εκείνους του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικές Επιστήμες).

Χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε δηλώσει ότι τα θέματα στα Μαθηματικά ήταν δύσκολα “για τα παιδιά του τέταρτου πεδίου που είναι και πιο αδύναμοι μαθητές”, επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα μαθηματικά του 2ου πεδίου είναι 12,5.

Πανελλήνιες 2022: Πότε ανακοινώνονται βαθμοί και βάσεις – Γιατί το 10 στα Μαθηματικά θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία

Πανελλήνιες 2022: Χαμηλές βαθμολογικές πτήσεις σε 4 μαθήματα “αγκάθια” – Οι τελευταίες πληροφορίες από τη διόρθωση γραπτών

“Αυτοί οι οποίοι γράφουν κάτω από 5, ελπίζουν να γράψουν καλά στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, γράφουν έναν αξιοπρεπή βαθμό στην Πληροφορική και στην Έκθεση και κάπου περνούν. Συμβαίνει χρόνια τώρα. Όσοι γράφουν 10 στα μαθηματικά περνούν στις καλύτερες σχολές οικονομικών του 4ου πεδίου“, είχε πει ο κ. Στρατηγάκης, επισημαίνοντας ότι “ο βαθμός δέκα θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά δεν ξέρουν αυτά που θα έπρεπε να ξέρουν. Τα Μαθηματικά αποτελούν μία αλυσίδα. Αν μια χρονιά σπάσει αυτή η αλυσίδα πολύ δύσκολα αποκαθίσταται”.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι “θα πέσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα”.

πηγή: thedoc.gr

 

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon