Ελ. Παπαϊωάννου: Οφείλουμε να έχουμε ένα στρατό να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για θέματα πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Περιφερειακή Ενότητα της Χίου, παρουσία του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριου Παπαϊωάννου.

Σε στρατιωτικό επίπεδο η σύγκρουση μπορεί να μην γίνει πότε όμως η φύση μας επιτίθεται ανελλιπώς είτε με φωτιά είτε με σεισμό αρά εμείς σαν συγκροτημένη πολιτεία οφείλουμε να έχουμε ένα στρατό να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές. Ο ρόλος των πολιτών και των τοπικών ΜΜΕ είναι σημαντικός, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Στα πλαίσια της σύσκεψης παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ο κρατικός μηχανισμός σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Λευτέρης Α. Παπαϊωάννου, είναι υποστράτηγος ε. α. απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Τελείωσε με επιτυχία όλα τα μεταπτυχιακά σχολεία του στρατού ξηράς (Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και Σχολή Εθνικής Άμυνας) και τιμήθηκε με τις ανάλογες διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, πέραν των Διοικητικών και Επιτελικών καθηκόντων σε μεγάλο αριθμό μάχιμων Μονάδων (στον Έβρο και όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου) διετέλεσε επί σειρά ετών και επιτελής που ασχολήθηκε με θέματα Οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ) σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και  με την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ).

Διετέλεσε τακτικός καθηγητής στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ)  καθηγητής και Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) καθώς και στην πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων  της ΣΔΙΕΠ.

Δίδαξε  στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου . Κατάγεται από τον Ν. Έβρου (Αλεξανδρούπολη) και κατοικεί στη Μυτιλήνη.  Παρακολούθησε μια πιστοποιημένη σειρά μαθημάτων «ProjectManagerProfessional»  και Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού» με ανάλογη δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων. Είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Εκπαιδευτών  του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)  και πιστοποιημένος εκπαιδευτήςPlease follow and like us:
fb-share-icon