Πάτρα: 60χρονος μετά τον εμβολιασμό του υπέστη πνευμονική εμβολή – Σήμερα ανακοινώσεις για τις θρομβώσεις
Ένας 60χρονος στην Πάτρα δεκαπέντε περίπου μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. 

Ο 60χρονος είχε αρχίσει να νιώθει πόνους στην πλάτη και στα πλευρά, εισήχθη στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και εκεί διαγνώστηκε ότι έχει πνευμονική εμβολή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη και καρδιακές ανακοπές και γι’ αυτό διασωληνώθηκε.

Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και ψάχνουν τώρα να δουν κατά πόσο συνδέεται το εμβόλιο της AstraZeneca με την πνευμονική εμβολή. Γι’ αυτό και έστειλαν «κίτρινη» κάρτα στον ΕΟΦ για την περίπτωση του 60χρονου.

Για ένα ακόμα περιστατικό που φέρεται να συνδέεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά και τα περιστατικά θρομβώσεων που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Και τα οποία βέβαια το υπουργείο Υγείας διαψεύδει πως σχετίζονται με το εμβόλιο.

Να σημειώσουμε πως η περίπτωση του 60χρονου στην Πάτρα σίγουρα δεν είναι η μοναδική στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγες ημέρες και μία 63χρονη γυναίκα στη Λέσβο είχε υποστεί πνευμονική εμβολή, δέκα περίπου μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. 

Για τα περιστατικά με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος το διερευνά, όπως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΠΗΓΗ: PRONEWS.GR

 Please follow and like us:
fb-share-icon