ΠΕΑ:Δυστυχώς η ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις υποψίες που ήταν διάχυτες εδώ και πολύ καιρό


Μηταράκης – ”Αλήθεια και μόνο ΑΛΗΘΕΙΑ”: όλο το παρασκήνιο!

* Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μηταράκης ένιωσε ”αγωνία” για το κτιριακό συγκρότημα ”ΑΛΗΘΕΙΑ” και ενέπλεξε πάλι την Νέα Δημοκρατία. Στις 23/6/2018 ο κ. Μηταράκης προέτρεψε να γίνει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη για την τύχη των κτιριακών εγκαταστάσεων της ”ΑΛΗΘΕΙΑΣ” που είχε μισθώσει ο EASO (η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου) που ελεγχόταν από τον Ευρωπαϊκή…ΣΔΟΕ (OLAF) για οικονομικές ατασθαλίες!

https://www.politischios.gr/…/khios-to-europaiko-grapheio-a…#

Το πως επιλέχθηκε το συγκεκριμένο συγκρότημα ΜΜΕ από την EASO είναι συνδεδεμένο με την μεταναστευτική κρίση και την μέχρι τότε στάση του , κατά το δημοσίευμα.

* Στις μέρες μας τώρα. Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ με τρία δελτία τύπου : 1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΝΕΑ μεταναστευτική δομή στη Χίο με πρόσχημα τον κορωνοϊό ! 2. ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΥΘΙΞΙΑ .ΕΠΑΙΖΕ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ… 3. Ιδρύεται ΝΕΑ ΣΟΥΔΑ / κ.Μηταράκη & κ.Καρμαντζη ; Ποιος Ιδιώτης και ποιο Ακίνητο ;.. αποκαλύπτει συγκεκριμένη πριμοδότηση προς ακίνητο ιδιώτη με πρόσχημα την ανάγκη, κατά τον κ. Μηταράκη, δημιουργίας καραντίνας στο νησί.

Ο κ. Μηταράκης μέχρι και 3 ημέρες πριν (12-4-2020) έλεγε σε ανάρτηση του στο fb ” Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα μίσθωση χώρου καραντίνας”, ενώ είχε προηγηθεί η θυελλώδης διήμερη συνεδρίαση στο Δ.Σ. , η μία εκ των οποίων για αρκετή ώρα γινόταν με κλειστά μικρόφωνα!!

Παρά την τρομερή αναστάτωση που επικρατούσε στο νησί και ενώ είχε εμπλακεί ο Δήμαρχος Χίου ως προξενητής του ακινήτου, ενέπλεξε και πρόσωπα από την Περιφέρεια, διαλαλώντας το μάλιστα στα ΜΜΕ ως αγγελιοφόρος της επικείμενης συμφωνίας , κανένας δεν στάθηκε… ντόμπρος να πει τα απλά : Ποιος και Που!

* Στις 14-4-2020 κατατίθεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο η διαμαρτυρία και η αγωνία 650 πολιτών της Χίου για τα τεκταινόμενα. Μέσα σε μία μόλις ώρα, από την στιγμή που γίνεται γνωστό στα ΜΜΕ η επιστολή των 650, το Υπουργείο είχε αναρτήσει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απευθείας ανάθεση με το όνομα του Ιδιοκτήτη!!

Δυστυχώς η ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις υποψίες που ήταν διάχυτες εδώ και πολύ καιρό.

Η μίσθωση του ακινήτου χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία από τον κορωνοϊό αλλά πουθενά δεν φαίνεται να πληρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις για την δημόσια υγεία. Η ανάθεση είναι ξεκάθαρη: ” απ’ ευθείας σύναψη σύμβασης μίσθωσης ακινήτου στη Χίο για παραμονή νεοεισερχομένων μεταναστών”. Νέα δομή δηλαδή με το πρόσχημα του κατεπείγοντος!

* Το στοιχείο όμως που δείχνει αδιαφάνεια είναι ο τρόπος της απευθείας ανάθεσης. Ο ίδιος ο ιδιώτης με δηλώσεις του και μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, αμέσως μετά έσπευσε να πει ότι ”το δημόσιο θα καταβάλλει για την 7μηνη διάρκεια του μισθώματος 46.200 ευρώ, τα οποία εκχωρούνται έναντι χρεών μας στην Εφορία, δηλαδή το κράτος θα τα βγάλει από τη μία τσέπη του και θα τα βάλει στην άλλη”.

Αυτό που ξέχασε να πει ο κ. Τζούμας , ο κ. Μηταράκης και όσοι ενεπλάκησαν στο σήριαλ ”Αλήθεια και μόνο ΑΛΗΘΕΙΑ”, είναι γιατί κάποιος άλλος ιδιώτης, έστω και για τα προσχήματα, δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στον ”διαγωνισμό”;

Φάνηκε από τις δηλώσεις ότι υπήρχε χρόνος. Διότι το αρχικό πλάνο ήταν κέντρο κράτησης μεταναστών (εξαιτίας της μη δυνατότητας υποβολής ασύλου), αλλά μετεξελίχθηκε σε κέντρο κράτησης ”καραντίνας”!

Μήπως γι αυτό έγινε η απευθείας ανάθεση; Έτσι εξηγείται ότι ο κ. Μηταράκης είχε αναγγείλει ότι το κτίριο δομής καραντίνας, θα είναι το ίδιο και για την δομή ασύλου.

Άραγε ο κ. Μηταράκης που ξημεροβραδιάζεται στο fb και είναι δέσμιος του επικοινωνιακού του προφίλ, (διότι η παραγωγή πραγματικού έργου είναι και μηδαμινή και διχαστική), μήπως μ αυτόν τον τρόπο ήθελε να καθυποτάξει ένα τοπικό ΜΜΕ, που μάλιστα έχει και οικονομικές δυσκολίες? Κατά πόσο είναι νόμιμη η σύμβαση Δημοσίου με ιδιοκτήτη ΜΜΕ?

Η κυβέρνηση συμφωνεί με αυτές τις μεθοδεύσεις και επιλογές του υπουργού της που δείχνουν ξεκάθαρη μεθόδευση για διευκόλυνση συγκεκριμένου ΜΜΕ;

Υπάρχουν λογικοφανείς απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται;

Πόσο χρόνο χρειάζεται για την μετατροπή του το κτίριο σε δομή “καραντίνας”;

Πως θα αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά που θα εισέλθουν εντός των επομένων ημερών η εβδομάδων μέχρι να ετοιμαστεί το κτίριο;

Πόσα ακόμη χρήματα απαιτούνται για την μετατροπή;

Η ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Χίου κάνει λόγο για ξεχωριστή τουαλέτα και παραμονή ανά άτομο. Αν υποθετικά υπάρξουν ροές αντίστοιχες του Μαρτίου φανταζόμαστε τι έκτασης και προϋπολογισμού υποδομές πρέπει να κατασκευαστούν.

Υπάρχουν όροι στο συμβόλαιο για επαναφορά στην πρότερη κατάσταση του κτιρίου με την λήξη της μίσθωσης;

Υπάρχει όρος ότι αν εκλείψει η ανάγκη για καραντίνα πριν την χρονική διάρκεια του συμβολαίου ,για μείωση του συνολικού τιμήματος;

Σκέφτηκαν τα παραπάνω οι πρόθυμοι νεροκουβαλητές των παρατάξεων κκ Κάρμαντζη-Βουρνού;

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Έκπληκτοι οι Χιώτες αναρωτιούνται, η καταστροφή ιστορικών, παραδοσιακών, τουριστικών, νευραλγικών περιοχών, γίνεται προς όφελος ποιου και γιατί?

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μηταράκης μέσα σε μόλις ένα 9μηνο δημιουργεί στο πέρασμά του, καμένη γη για το νησί μας.Η άνεση η ταχύτητα και η ευκολία με την οποία γίνονται αναθέσεις σε υψηλές τιμές στην τρέχουσα συγκυρία είναι εντυπωσιακή.

Η απάντηση από την Χιακή κοινωνία θα είναι για άλλη μία φορά συντριπτική.

*Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ*
Please follow and like us:
fb-share-icon