ΠΕΑ: Ούτε ΕΝΑ τετραγωνικό μέτρο γης στη Χίο ή σε άλλο ακριτικό νησί!
Νότης Μηταράκης : Ούτε 1 τ.μ γης στη Χίο
Όταν υπάρχουν βιώματα σε έναν τόπο συνήθως δημιουργείται εξάρτηση – σύνδεση κυρίως συναισθηματική.
Επιπλέον στις ιδιαίτερες συνθήκες που αυτός ο τόπος στην διάρκεια των χρόνων έχει επιβιώσει, η αγάπη-εκτίμηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.
Όταν δε, υπάρχουν έκτακτες συνθήκες, πραγματικά επιτακτικής ανάγκης, τότε ο κάθε ένας που νιώθει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, προσπαθεί να συνεισφέρει, από το πόστο στο οποίο βρίσκεται. Πόσο μάλλον όταν έχει δοθεί εντολή εκπροσώπησης.
Αυτός συνήθως είναι ο κανόνας ,υπάρχουν όμως οι εξαιρέσεις με τις ενέργειες κάποιων που προσγειώνουν στην πραγματικότητα :
* Κάποιες εκτάσεις είναι απλώς βράχια, οπότε μπορούν να επιταχθούν ακόμη και με ωμή βία.
* Μεταναστευτικές δομές παντού, με εισηγήσεις μάλιστα μεσαζόντων, σε ακίνητα-κτίρια “ξεχασμένα” (ΑΛΗΘΕΙΑΣ, πλησίον ΧΑΡΑΜΑ) αρκεί να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι εις βάρος όλων των άλλων.
* Αποστολή εκτιμητών αξίας ακινήτων γύρω από τις περιοχές των χοτσποτ η αλλού , οι οποίοι όμως δεν θα εκτιμούν ακίνητα με τον τρόπο τον οποίο γνωρίζουμε, αλλά θα εξαγοράζουν κυριολεκτικά συνειδήσεις, αφού η αξία των εν λόγω ακινήτων έχει μηδενιστεί!
Άλλωστε, ο κ. Μηταράκης το είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξη του: “επιτάξαμε μεγαλύτερη έκταση, γιατί τι να τα κάνουν τα χωράφια τους οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται διπλα στα χοτσποτ; “
Για άλλη μία φορά δεν γίνεται κατανοητό το μέγεθος του βιώματος και το δέσιμο που έχουν οι άνθρωποι με την γη τους , με τον τόπο τους. Δεν γίνεται κατανοητό ότι κανένα χρηματικό αντάλλαγμα δεν μπορεί να τα αντισταθμίσει αυτά , ούτε να σβήσει την ιστορία ενός τόπου και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του.
Προφανώς για τον κ. Μηταράκη λίγη σημασία έχουν όλα αυτά ,όπως και η γενικότερη υποβάθμιση που επιχειρεί(ται) για τα νησιά.
Το πόθεν έσχες του, άλλωστε το επιβεβαιώνει :
Ούτε ΕΝΑ τετραγωνικό μέτρο γης στη Χίο ή σε άλλο ακριτικό νησί!
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ


4 months ago

ΧΙΟΣ: Προφυλακιστέος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Βαλάντη

https://www.chiosin.gr/valanti/Please follow and like us:
fb-share-icon