2η δύναμη η ΠΕΚ ΧΙΟΥ – Ευχαριστήριο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ

 

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Χίου, το ΑΠΥΣΔΕ Βορείου Αιγαίου και το ΚΥΣΔΕ. Είναι σημαντικό ότι στη Χίο το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων στις εκλογές, παρά την εμμονή της υπουργού για την αποκλειστική αξιοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κυμάνθηκε κοντά στο 60% (ψήφισαν 350 στους 588 για το ΠΥΣΔΕ Χίου), το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

 

Ειδικότερα, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν με την ψήφο τους την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Χίου, αναδεικνύοντάς την δεύτερη δύναμη στο ΠΥΣΔΕ Χίου με 126 ψήφους (ποσοστό 36,73%), μόλις 4 λιγότερες από αυτές που έλαβε η πρώτη παράταξη.

 

Η Π.Ε.Κ διατηρεί τον αιρετό εκπρόσωπο στο ΠΥΣΔΕ Χίου, αυξάνοντας τις ψήφους και τα ποσοστά της (το 2018 είχε λάβει 115 ψήφους και ποσοστό 25,78%), κάτι που αποτελεί σημαντική επιτυχία, αν ληφθεί υπόψη και η τεχνητή πόλωση που αναπτύσσεται μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Επιβραβεύεται έτσι η σοβαρή, υπεύθυνη, δημιουργική και μακριά από λαϊκισμούς και ακρότητες παρουσία της παράταξής μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΥΣΔΕ και στην ΕΛΜΕ Χίου.

 

Επίσης, η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ) πέτυχε σημαντικά ποσοστά και στις εκλογές για το ΑΠΥΣΔΕ Βορείου Αιγαίου, αυξάνοντας τις δυνάμεις της. Το ψηφοδέλτιο που κατεβάσαμε στο ΑΠΥΣΔΕ (μαζί με συναδέλφους από τη Λέσβο και τη Λήμνο) αναδείχθηκε δεύτερο στη Χίο, όπως και στη Λέσβο, λαμβάνοντας ποσοστό 33,93% και 113 ψήφους. Η απουσία υποψηφίων της παράταξής μας από τη Σάμο και την Ικαρία μας στέρησε την έδρα στο ΑΠΥΣΔΕ Βορείου Αιγαίου.

 

Σε ό,τι αφορά το ΚΥΣΔΕ, στη Χίο πήραμε 104 ψήφους (ποσοστό 32,91%) και αναδειχθήκαμε δεύτεροι, όπως και στη Λέσβο, επιτυγχάνοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστά και ψήφους, αφού το 2018 είχαμε λάβει 88 ψήφους (20,85%).

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η στήριξή σας μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου, του εκπαιδευτικού και του μαθητή. Υποσχόμαστε να εργαστούμε σκληρά για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε.

 

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon