ΒΙΝΤΕΟ: Εδώ είναι ΜΕΣΤΑΑΑ!!! Μίλησε η ΧΙΟΣ- Σήκωσε άγκυρα δίχως να ξεφορτώσει

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Λίγο πριν τις έξι το πρωί αναχώρησε το πλοίο Πελαγίτης από τα Μεστά δίχως να ξεφορτώσει τα μηχανήματα της αναδόχου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εταιρίας για την κατασκευή της υπερδομής Θόλος. Προηγήθηκε σειρά διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις το Λιμεναρχείο, τον καπετάνιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Π. Βρουλή, αντιπροσωπεία συγκεντρωμένων Χιωτών, μελών της Συντονιστικής. Κατά την συνάντηση που διήρκησε πάνω από μία ώρα αποφασίστηκε να μην κατέβουν τα μηχανήματα της εταιρίας στα Μεστά υπό το φόβο επεισοδίων και το πλοίο. Το πλοίο ήταν γεμάτο μπουλντόζες μηχανήματα σκαφτικά και κατευθύνεται προς το λιμάνι της Χίου και εν συνεχεία Λέσβο Λήμνο Θεσσαλονίκη.

Από της 1:30 της 6/1/2022, πλήθος κόσμου άρχισε να φτάνει στον Λιμένα και λίγο πριν από την άφιξη του πλοίου είχαν κατακλίσει την περιοχή εκατοντάδες Χιώτες από όλες τις περιοχές του νησιού.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Η πρώτη μάχη δόθηκε με επιτυχία. Τα μηχανήματα δεν αποβιβάστηκαν στα Μεστά. Επικράτησε η σύνεση,η καλή διάθεση και η ψυχραιμία. Ο λαός της Χίου με τη σημαντική παρουσία του όλο το βράδυ έδειξε ότι κανένας σχεδιασμος δεν μπορεί να γίνει ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους Χιώτες στις 8 στο λιμάνι για να διαφυλάξουμε ότι και εκεί δεν θα γίνει καμία απόβαση μηχανήματος.Please follow and like us:
fb-share-icon