Με σημαντικά θέματα στην ατζέντα οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη στη Χίο (vid)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Σημαντικές εξελίξεις και επαφές για τα έργα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου που δρομολογήθηκαν ή δρομολογούνται είχε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Χίο. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε εκτενέστερα σε αυτές. Από το φράγμα Κόρης Γεφύρι εξέφρασε την δυσαρέσκεια του καθώς το αρμόδιο Υπουργείο ενώ φθάσαμε τον Μάρτιο δεν έχει καν ξεκινήσει το έργο όπως είχε προαναγγέλλει.

Για τις επαφές που είχε και την πορεία των υπόλοιπων έργων δήλωσε:

Ήρθαμε σε συμφωνία με το συμβούλιο του Βροντάδου για την παράκαμψη του Βροντάδου που επιλέξαν την τρίτη λύση που συμφωνεί η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής και θα προχωρήσουμε με αυτήν. Έχουμε συνάντηση με τον κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Καβάσαλη για την πρόταση που έχουν υποβάλλει για το Καλουτάς. Ξεκινάει η διαμόρφωση του χώρου για να μεταφερθεί η Πολιτική προστασία και εξετάζουμε την πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με στόχο τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου στην περιοχή του Αίπους, πρόταση την οποία παλαιότερα είχε καταθέσει και ο Σύλλογος Αστρονομίας της Χίου, και φαίνεται ότι οι συνθήκες πλέον ωριμάζουν για την υλοποίησή της. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό.

Όσον αφορά στο Λωβοκομείο, ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Κ. Μωραϊτης ολοκλήρωσε την αποτύπωση των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου και είναι σε φάση προετοιμασίας του φακέλου για την προκήρυξη διαγωνισμού ιδεών για την αξιοποίηση του Λωβοκομείου, διαδικασία που θα χρειαστεί όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, χρόνο.

 Please follow and like us:
fb-share-icon