Συνετρίβη μαχητικό Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΣυνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (30/1) ένα μαχητικό Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας σε θαλάσσια περιοχή, νότια της Ανδροβίδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προκείμενου να εντοπιστούν τα δύο μέλη του πληρώματος. Οπως μάλιστα αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους πρόλαβαν και χρησιμοποίησαν το έκτακτο σύστημα εκτίναξης πριν το αεροπλάνο καταπέσει στη θάλασσα.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης. Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρέπει να σημειώθηκε κάποια τεχνική βλάβη καθώς οι χειριστές του αεροσκάφους ενημέρωσαν πως θα κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης. Κατά τις πρώτες πληροφορίες το διθέσιο F-4 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

 

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας». Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις από το Πολεμικό Ναυτικό.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon