Έφυγε και η Μαρία μας για το τελευταίο ταξίδι της Αιωνιότητας για τον Παράδεισο!!!

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Έφυγε και η Μαρία μας για το τελευταίο ταξίδι της Αιωνιότητας για τον Παράδεισο!!!
ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΎ- ΜΕΣΤΟΥΣΗ
————————————————————————————
ΔΥΣΤΥΧΏΣ δευτεριάτικα σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2022 μού ήρθε πάλι Κεραμίδα κατακέφαλα από το τηλεφώνημα της Ευγενίας ότι χθές έγινε η εξόδιος ακολουθία με την μακαρία η οδός και το δεύτε τελευταίον ασπασμό της ενδεκάδας από τους ( 41 ) συμμαθήτριες και συμμαθητές που αποφοιτήσαμε το 1965 από την Εμπορική Σχολή Χίου!
ΔΥΣΤΥΧΏΣ για άλλη μία φορά συναισθηματικά φορτισμένος είμαι υποχρεωμένος από την συνείδηση μου να γράψω δυο λόγια για την Μαρία Γαλατιανού μία συμμαθήτρια μου που ήταν από τις πρώτες πού γνώρισα το 1959 στην πλατεία του Αγιασμένου στον ΝΟΧ μόλις κατέβηκα από το χωριό μου την Καλλιμασιά της Χίου και βρεθήκαμε πολλά παιδιά της τάξης μου στην περιοχή του Αγιασμένου την παιδογειτονιά.
Γνωριζόμαστε 63 χρόνια με κοινή πορεία όλες τις τάξεις της Εμπορικής Σχολής Χίου και συνάμα με τον αθλητισμό γιατί και ψιλή στο μπόι ήταν η Μαρία και αθλήτρια του άλματος εις ύψος με έξοχες επιδόσεις για τα χρόνια εκείνα.
Τελειώσαμε..χωρίσανε οι δρόμοι μας εκείνη Έφυγε και στην Αμερική παντρεύτηκε τον φίλο μας Γιάννη ΜΕΣΤΟΥΣΗ έφτιαξαν οικογένεια με δύο παιδιά τον Κώστα και την Κατερίνα και είχε τα τελευταία χρόνια και μια εγγονούλα.
ΔΥΣΤΥΧΏΣ η ανωτέρα δύναμη όποια κι αν είναι που Κυβερνά αυτόν τόν κόσμο άλλαξε την ζωή της οικογένειας της και την έστειλε σε άλλη διεύθυνση και μόνιμη κατοικία στην αιωνιότητα.
Εκεί φυσικά θα ανταμώσει και με άλλους δέκα συμμαθητές και μια συμμαθήτρια μας την Ασπασία Πλακωτάρη την τελευταία του καταλόγου της αλλαγής διεύθυνσης του παραδείσου όπου βρίσκονται μερικοί πάνω από πενήντα χρόνια από την αποφοίτηση μας.
Αναφέρω αντί Μνημοσύνου όλα τα ονόματα όλων όσων έχουν αλλάξει διεύθυνση από τον Άγιο Πέτρο χωρίς να βάλω σειρά κατάταξης και προτεραιότητας.
1 ) Ρουσόπουλος Γεώργιος
2) Βαριαδάκης Διαμαντής
3) Μανωλάκης Μίμης
4) Τριπολίτης Γεώργιος
5) Γαρρής Δημήτριος
6) Αμπαζής Αλέκος
7) Τσακίδης Μάκης
😎 Καρδασιλάρης Τάκης
9) Ζυμαράκης Θέμις
10) Πλακωτάρη Ασπασία και τώρα Νο
11) Μαρία Γαλατιανού
Από τους σαράντα ένα μείναμε τριάντα!!
Εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν κάθε καλοκαίρι βρισκόμαστε παρέα στο σπίτι της Ευγενίας πού είναι πάνω στην πλαγιά του λόφου και απομονωμένο με ωραία θέα και μεγάλους χώρους για εκτόνωση της τρέλας της τρίτης ηλικίας μας πλέον με όλα τα επακόλουθα…αλλά πάντα περνούσαμε ωραία αναπολώντας τις παιδικές και μαθητικές μας αναμνήσεις με όλα τα κουτσομπολιά της τότε εποχής!
Όπως δυστυχώς γράφω η ανωτέρα δύναμη όποια κι αν είναι δεν κρατά σειρά προτεραιότητας και όλοι σιγά σιγά με την σειρά μας κάποια χρόνια, κάποια μέρα, κάποια στιγμή, όταν θα μας κτυπήσει την πόρτα ο Άγιος Πέτρος θα βρεθούμε όλοι μαζί παρέα!
Εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς έχω κτυπήσει τρείς φορές την πόρτα του Αγίου Πέτρου και με έδιωξε για να μην του χαλάσω τον Παράδεισο ή την κόλαση με την πολυλογία μου.
Ας είναι ΜΑΡΊΑ ΜΑΣ ελαφρύ το χώμα του Κάμπου που σε σκέπασε και να ξέρεις πάντοτε όποτε θα βρισκόμαστε όσοι και όσες έχουμε απομείνει θα σας σκεφτόμαστε και θα σας μνημονεύουμε.
ΑΙΩΝΊΑ Η ΜΝΉΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΚΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΈΣ ΜΑΣ!
Εκ μέρους όλων των ζωντανών συμμαθητών και συμμαθητριών απευθύνομαι σε όλα τα μέλη της οικογένειας σου τον σύζυγο σου Γιάννη τα παιδιά σου Κώστα και Κατερίνα στην εγγονούλα σου και όλους τους συγγενείς σας τα ΘΕΡΜΆ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ και ειδικότερα στον ΓΙΆΝΝΗ κουράγιο, δύναμη και υπομονή και όπως λένε ο χρόνος γιατρεύει την απώλεια…αλλά εκ πείρας σου λέω μια κοινή πορεία ζωής δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί!
ΑΙΩΝΊΑ Η ΜΝΉΜΗ ΣΟΥ ΜΑΡΊΑ ΜΑΣ!
Οι φωτογραφίες είναι από τα μαθητικά μας χρόνια για να μας θυμίζουν τις γλυκές αναμνήσεις!
Χίος 5 Σεπτεμβρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon