Εμπορειός- Μαύρα βόλια: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό το χάλι;

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Εμπορειός.
Το γραφικό λιμανάκι στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χίου, επίνειο του Πυργίου,με μια απ’ τις γνωστότερες παραλίες της Ελλάδας τον φημισμένο Μαύρο γιαλό.
Επισημαίνονται σε κάθε τουριστικό οδηγό και κάθε άρθρο αναφερόμενο στις διακοπές στη Χίο. Το 90 τοις εκατό όσων τελικά επιλέξουν το νησί θα επισκεφθούν τον Εμπορειό και  θα θαυμάσουν το φυσικό καλλος, αυτό που πάντα υπήρχε σχεδόν ανεπιτήδευτο. Και ξαφνικά φτάνουμε σήμερα με μια υπερπροσπάθεια απουσίας της Δημοτικής αρχής στα αυτονόητα.
  Η καθαριότητα ,(με εξαίρεση τα απορριματοφορα για το άδειασμα των κάδων) είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη από πλευράς Δήμου. Είναι πρωτοβουλία του συλλόγου Εμπορειου και των κατοίκων του. Επωμίστηκαν την ευθύνη κάποιοι από έναν σύλλογο για να την αποποιηθούν ελαφρά τη καρδία οι αρμόδιοι! Κάθε παρέμβαση που έχει υπάρξει εδώ, πάντα μισή και βιαστική. Οι λάμπες φωτισμού που ποτέ δεν είναι ίδιες μεταξύ τους,τα τρία παγκάκια που υπάρχουν είναι τοποθετημένα κατά την “άψογη” κρίση του απεσταλμένου του δήμου και κατά μήκος του αιγιαλού δεν υπάρχουν καλάθια για σκουπίδια( με εξαίρεση ένα απέναντι από τα μαγαζιά). Το πιο πρόσφατο δε, ο στύλος φωτισμού έχει πέσει στην παραλία , αλλά ποιον μπορεί να ενδιαφέρει; Ότι όμορφο υπάρχει από παλιά , όπως τα πέτρινα τοιχεία του αιγιαλού φθίνουν σιγά σιγά μέχρι να καταστραφούν εντελώς.
  Προχωρώντας προς τον Μαύρο γιαλό μπορεί να δει κανείς στο μονοπάτι για το Φωκι,που παραμένει απεριποίητο και ετοιμόρροπο πια, τα καλώδια από τις κολώνες φωτισμού εντελώς εκτεθειμένα και επικίνδυνα για οποιονδήποτε. Τα αλμυρίκια στην παραλία, που πάντα αναζητούν οι λουόμενοι για τη σκιά, να σπάνε τα κλαριά τους και να αποτελούν κι αυτά κίνδυνο.
  Η ομορφιά,η περιποίηση ή η ανάπτυξη μιας “τουριστικής” υποτίθεται περιοχής, μπορεί να μην απασχολούν καθώς φαίνεται τους αρμόδιους. Επιβάλλεται ωστόσο να απασχολεί η ασφάλεια,διότι αυτό είναι δικαίωμα αναφαίρετο.
  Κι ενώ το καλοκαίρι έχει εκπνεύσει χωρίς τίποτα απ’ όσα θα πρεπε να έχουν γίνει, αιθεροβατουμε ελπίζοντας στο επόμενο…
ΑΘΗΝΑ ΠΙΤΣΟΛΗPlease follow and like us:
fb-share-icon