Χιώτικη πολιτιστική δράση “Μουσικές Αναδρομές | Πιτυός

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Μουσικές Αναδρομές | Πιτυός #mouseionchios

Η χιώτικη πολιτιστική δράση «Μουσικές Αναδρομές» παίρνει σάρκα και οστά με πρώτο προορισμό το όμορφο Πιτυός, με την έναρξη της Γιορτής Κτηνοτροφίας!

Τι;

Οι επισκέπτες του χωριού θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το χωριό με εναλλακτικό τρόπο, ακούγοντας τα αριστουργήματα της τοπικής μουσικής παράδοσης, σε ένα μουσικό περίπατο στα σοκάκια του Πιτυούς.

Πως;

15 ταμπέλες τοποθετημένες σε 15 σημεία του χωριού περιμένουν να τις φωτογραφήσετε με ένα smartphone, για να αντιλαλεί το Πιτυός από τις μουσικές μνήμες των κατοίκων του!

Πότε;

30, 31 Ιουλίου εώς 1 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Γιορτής Κτηνοτροφίας. Οι ταμπέλες θα παραμείνουν στο χωριό μετά τη γιορτή.

Γιατί;

Σκοπός του πρότζεκτ είναι να προάγουμε μια εναλλακτική μορφή τουρισμού και να προβάλλουμε με καινοτόμο τρόπο το πρώτο και κύριο προϊόν που παράγει το νησί : τον πολιτισμό! Ελάτε να ακούσετε τα παραδοσιακά τραγούδια του χωριού και να γνωρίσετε τους ερμηνευτές τους!

Τοπική συμμετοχή : Αλέκα Κατσιώνη, Εύη Κατσιώνη, Αμαλία Κωστάλα, Δέσποινα Αποστολή, Ιωάννα Μερούση, Παντελής Μαυριάνος

Επιμέλεια : Δημήτρης Γιαννιώδης (ανθρωπολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ εθνομουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris-Nanterre, Γαλλία)

 Please follow and like us:
fb-share-icon