Εύχομαι από καρδιάς και ψυχής χρόνια πολλά, δυνατά και ευλογημένα σε όλους
Μήνυμα Δημάρχου Χίου για τον Εορτασμό της Χιοπολίτιδος Αγίας Μαρκέλλας

 

 

Μεγάλη γιορτή για τη Χίο μας και τους ανθρώπους μας η 22α Ιουλίου. Γιορτάζουμε, κάθε χρόνο την προστάτιδα και πολιούχο του Νησιού μας, την Αγία Μαρκέλλα. Φέτος, οι συνθήκες εορτασμού είναι οπωσδήποτε διαφορετικές, λόγω των μέτρων πρόληψης έναντι στην πανδημία, αφού αναμφίβολη προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών.

 

Παρόλα αυτά, όσο και αν είναι ιδιάζουσα και πρωτόγνωρη η κατάσταση, δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο η τιμή και ο σεβασμός για το βίο και το μαρτυρικό θάνατο της Αγίας Μαρκέλλας που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα πίστης, σεμνότητας και γενναιότητας. Αναρίθμητα είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει η Αγία Μαρκέλλα από την εποχή του μαρτυρίου της έως και τις μέρες μας, κάνοντας γνωστή τη Χάρη της σε ολόκληρη την οικουμένη. Η ταπεινότητα και η ισχυρή της πίστη μας δίνει δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που συναντάμε στο δρόμο μας και να αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση και θάρρος για τα ιδανικά μας.

 

Εύχομαι από καρδιάς και ψυχής χρόνια πολλά, δυνατά και ευλογημένα σε όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες, σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία απέναντι σε όλες τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας!

Please follow and like us:
fb-share-icon