Επισημάνσεις ΣΕΣΝΟΧ από την επίσκεψη Πλεύρη

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ένας  χρόνος– ακριβώς – και εννέα μήνες αντίστοιχα πέρασαν από την επίσκεψη των κυβερνητικών κλιμακίων των κ.κ. Μηταράκη- Αρκουμανέα και Υφυπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, στο Νοσοκομείο της Χίου και η παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, αν και αναβαθμισμένη σε κυβερνητικό επίπεδο, ανέδειξε – ακόμα μια φορά – τις αρνητικές επιπτώσεις  της κυβερνητικής  πολιτικής στη Δημόσια Υγεία και στο Νομό μας.

Μια πολιτική, που χαρακτηρίζεται απ’ την υποβάθμιση  των προϋπολογισμών, των κτιριακών υποδομών, της λειτουργίας των κλινικών και τμημάτων και την υπερεντατικοποίηση των εργασιακών συνθηκών .

Οι συσκέψεις, οι δηλώσεις και η μεταφορά των τοπικών κυβερνητικών στελεχών δεν μπόρεσαν να κρύψουν την «γύμνια» του συστήματος υγείας, που βιώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας και οι φορείς του νησιού,  διατράνωσαν μαζικά την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στη Χίο, αφού  :

α) Οι τρομακτικές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την «επάρκεια» της λειτουργίας του νοσοκομείου.

β)Οι ελαστικές μορφές εργασίας παγιώνονται και «ντύνονται» με τη μοριοδότηση των συμβασιούχων.

γ) Η δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ θα αντιμετωπιστεί με την πρόσληψη 100 επικουρικών διασωστών πανελλαδικά!!!   Ενώ οι 900 μόνιμες θέσεις,  που ΘΑ προκηρυχτούν δεν θα αφορούν μόνο το ΕΚΑΒ!!!

δ) Τα Κέντρα Υγείας έχουν την νοερή  κατανόηση της κυβέρνησης, ΟΧΙ όμως και την έμπρακτη στήριξη.

ε) Η ενίσχυση των τμημάτων με προσωπικό, έμεινε αναπάντητη, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα χορήγησης τουλάχιστον δύο εβδομάδων καλοκαιρινής άδειας, τη στιγμή μάλιστα που μας οφείλονται, εξαιτίας της πανδημίας και των τριών συνεχόμενων αναστολών των αδειών μας πάνω από 80 ημέρες άδειας και οφειλόμενων ρεπό!!!

στ) Οι εργολάβοι, βήμα – βήμα  βάζουν υπό τον έλεγχό τους βασικούς τομείς λειτουργίας του Νοσοκομείου, κάνοντας  την αρχή με τις υπηρεσίες καθαριότητας και πλυντηρίων για να πάρουν σειρά η σίτιση και η φύλαξη.

ζ) Η ένταξη στα ΒΑΕ συνεχίζει να βρίσκεται σε μόνιμη εξέταση!

η)Η λειτουργία του «νέου ΕΣΥ» αποδείχτηκε -για άλλη μια φορά – ότι προωθείται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη δημιουργία ΣΔΙΤ σε αυτό και δεν αποτελεί μια ιδεοληψία της κυβέρνησης αλλά συνειδητή επιλογή, αφού μας καλούν να πάψουμε να θεωρούμε ως «ταμπού» την είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία!!!

θ) Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές)  θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται υπό «τιμωρία», όσο δεν εμπιστεύονται την επιστήμη τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του δημοσίου (απολύσεις).

Το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ για ακόμα μια φορά τονίζει ότι:

Η δημόσια λειτουργία του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας Πυργίου  και Χώρας, καθώς και των Αγροτικών Ιατρείων, ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης και αγώνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς σε συμπόρευση, ενάντια σ’ όλους αυτούς τους κυβερνητικούς παράγοντες που εξακολουθούν να «σκοτώνουν» τη Ζωή μας!

Για αυτό και σήμερα  είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να αγωνιστούμε για την  ανοικοδόμηση  ενός συστήματος  Υγείας-Πρόνοιας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                      Κουβαρά ΟλυμπίαPlease follow and like us:
fb-share-icon