Αρχαία: Ένα απαιτητικό , ως προς τη δομή του , διαγώνισμα για τους υποψηφίους

Ο διαφορετικός τρόπος εξέτασης του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας , είχε ως αποτέλεσμα φέτος ένα απαιτητικό , ως προς τη δομή του , διαγώνισμα για τους υποψηφίους . Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές, αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες των ζητουμένων όπως επί παραδείγματι στην ερώτηση της εισαγωγής Β3 του διδαγμένου κειμένου.
Στο διδαγμένο κείμενο, από την τρίτη ενότητα του Πρωταγόρα, το ζητούμενο Α, που κινήθηκε στα δεδομένα του νέου τρόπου εξέτασης ήταν εύστοχο και πρωτότυπο. Το παράλληλο κείμενο που δόθηκε στο ζητούμενο Β5 υπήρχε στο σχολικό εγχειρίδιο σε χωρίο της εισαγωγής.
Αναφορικά με το αδίδακτο κείμενο, δόθηκε απόσπασμα από το έργο Κυνηγετικός του Ξενοφώντα, το οποίο δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες στη μετάφραση και στη νοηματική του απόδοση. Στο ζητούμενο όμως Γ4α προκύπτει ασάφεια, καθώς η απόδοση του υποθετικού λόγου νοηματικά δεν ήταν αυτή που δινόταν στο κείμενο, αλλά εννοούταν από τα συμφραζόμενα. Γενικότερα οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στα ζητούμενα.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΧΙΟΣ

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *