Μέτρησαν προϋπηρεσία σε  πολιτικό γραφείο! Η πορεία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχθηκε χθες , στο γραφείο του, από υποψήφιο Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

Ο υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα ότι σε συνυποψήφιο του προσμετρήθηκαν, χωρίς να προβλέπει σχετικά η νομοθεσία 6 μόρια   με βάσει το κριτήριο 3εα ,  λόγω της υπηρέτησής του με απόσπαση για τρία έτη σε  πολιτικό γραφείο υφυπουργού,  ως Διευθυντής αυτού, με την ιδιότητα του μετακλητού υπαλλήλου.

Ο υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης υποστηρίζει ότι  η συγκεκριμένη θέση δεν μοριοδοτείται με το κριτήριο 3εα, αλλά ενδεχομένως με το κριτήριο 3εστ (0,75 μόρια συνολικά) του άρθρου 32 του ν.4823/2021.

Ο  υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης κάνει λόγο για σφάλμα , το οποίο επηρεάζει τη δική του σειρά κατάταξης στον πίνακα των υποψηφίων Διευθυντών   Εκπαίδευσης.

Ο Αλ. Κόπτσης   , σύμφωνα με πληροφορίες,  φέρεται να  είπε στον καταγγέλλοντα υποψήφιο Διευθυντή Εκπαίδευσης  να καταθέσει αίτηση θεραπείας και ότι  το ζήτημα  αφορά καθαρά τα Συμβούλια Επιλογής , τα οποία είναι και υπεύθυνα για τη μοριοδότηση και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Έτσι ο υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης κατέθεσε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας αίτηση θεραπείας, με αίτημα να κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο Επιλογής και στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.

 

Πρόκειται για έναν από τους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης που   το έτος 2018, με αποφάσεις  των Διοικητικών Δικαστηρίων δικαιώθηκαν , σχετικά με τις   “κρίσεις” Διευθυντών Εκπαίδευσης με το νόμο “Μπαλτά-Φίλη”.

Η δικαίωση αφορούσε  ως προς τη μυστική ψηφοφορία την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική  και είχε  αναπέμψει την υπόθεση   για εκ νέου κρίση στα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής.

Νεότερα για την πορεία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κανείς, πλέον, δεν γνωρίζει στο υπουργείο Παιδείας την ημερομηνία ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρέδωσαν ακόμη όλα τα Συμβούλια Επιλογής τους οριστικούς  πίνακες μοριοδότησης

πηγη: esos.gr

 Please follow and like us:
fb-share-icon