Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους οι Χιώτες Πρόεδροι
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία φορέα που θα εκπροσωπεί συνολικά το σύνολο των Κοινοτήτων της Χίου πήραν πρόεδροι κοινοτήτων του νησιού, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κοινοτήτων της χώρας. «Μια προσπάθεια που κρίνεται επιτακτική για να αποκτήσουν οι Κοινότητές μας Φωνή και να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν σε εμάς και τους Δημότες που εκπροσωπούμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Ομάδας.

«Η υποβάθμιση που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Στην ουσία δεν υπάρχουμε, αφού δεν διαθέτουμε ΑΦΜ, ούτε μια απλή σφραγίδα να θεωρούμε το γνήσιο της υπογραφής ενός συμπολίτη μας που αδυνατεί να μεταβεί σε Α.Τ. ή ΚΕΠ.
Έχουμε καταντήσει οι υπηρέτες και ‘επαίτες’ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειωτέον ότι πρώτοι εμείς είμαστε οι δέκτες ΚΑΘΕ είδους αιτήματος των Δημοτών μας, αναγκασμένοι στη συνέχεια να παρακαλάμε για την υλοποίησή του, αφού δεν έχουμε καμία αποφασιστική αρμοδιότητα παρά μόνο συμβουλευτική. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από σειρά τροπολογιών και νομοθετημάτων που υποβαθμίζουν τις Κοινότητες και οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση και μετατροπή τους σε διακοσμητικό στοιχείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα προς τις κοινότητες της Χίου.

Η ομάδα έχει ως στόχο τη δικτύωση των προέδρων και συμβούλων όλης της Χίου, δημιουργώντας ένα άτυπο Δίκτυο Κοινοτήτων ώστε να διατυπώσει τα προβλήματα, τις ανάγκες καθώς και τις προτάσεις για το μέλλον.
Ήδη από την πρώτη μέρα προσπάθειας δημιουργίας του δικτύου, 31 πρόεδροι κοινοτήτων της Χίου έχουν ενταχθεί σε αυτό -πολλοί εκ των οποίων συμμετέχουν και στην πανελλαδική πρωτοβουλία για τις «Κοινότητες Ελλάδας».
Η Συντονιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία “Δικτύου Κοινοτήτων Χίου” απαρτίζεται από τους προέδρους των Κοινοτήτων Κοινής, Νίκου Μονιώδη, Μυρμηγκίου, Αντώνη Γιανούμη, και Πυργίου, Ειρήνης Βολάκη.

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: