ΠΕΑ: Προπαγάνδα με φτηνά επιχειρήματα με σκοπό την παράκαμψή της και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Γερμανικό οικιστικό πρόγραμμα για μετανάστες στην Ελλάδα. Σε ρόλο μεσίτη Μηταράκης – ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ
Χωρίς την απαραίτητη για την δημοκρατία κοινωνική και θεσμική συναίνεση , ο κ. Μηταράκης καταφεύγει στα γνωστά επικοινωνιακά τρικ, με σκοπό την παράκαμψή της και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Είτε με απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ, είτε χαλαρώνοντας συνειδήσεις μέσω προσφερόμενης εργασίας, είτε με στημένα γκάλοπ, είτε βάζοντας φερέφωνα να προπαγανδίζουν τις θέσεις του και το όραμα του για τη Χίο και την παραμεθόριο. Προσπαθεί να δείξει η άποψή του δεν είναι απομονωμένη.
Η μόνη διαφοροποίηση που προσφέρει το “όραμα του Νότη” είναι το κόστος κατασκευής για τις Υπερδομές που θα γίνουν στο κάθε νησί . Θα είναι των 40, των 60 ή των 100 εκατομμύρια ευρώ;
Ο βασικός άξονας της προπαγάνδας στηρίζεται σε φτηνά επιχειρήματα : “Σχεδόν όλοι το θέλουν, είναι αναγκαίο, δεν μπορεί να αποφευχθεί, οι δομές γίνονται μεγαλύτερες μήπως κάποτε χρειαστούν”.
Γνωρίζοντας ότι οι νησιώτες έχουν χορτάσει από το κουτόχορτο προσπαθεί να πείσει ότι οι αντιδράσεις έχουν κομματικό πρόσημο. Έτσι θέλοντας απεγνωσμένα να πλησιάσει την τελική ευθεία για την κατασκευή των Υπερδομών, αντιλαμβάνεται την επερχόμενη ρήξη με τις τοπικές κοινωνίες και τις αντιδράσεις που θα προκύψουν και προσπαθεί να αδρανοποιήσει τον δεξιό – κεντρώο χώρο και τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν.
Το σκεπτικό είναι να παραμείνουν σιωπηλοί, με κομματική πειθαρχία κι ας μην συμφωνούν! Η τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Χίο, έρχεται να παίξει αυτήν την άχαρη παράσταση με τους κομπάρσους της την κατάλληλη στιγμή. Μια ΝΟΔΕ που δεν αντιπροσωπεύει την βάση της ΝΔ, αλλά τον ίδιο τον υπουργό και την πολιτική του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο νέος φυτευτός πρόεδρος της κ. Λευτέρης Μπλάζιος έσπευσε να ασπαστεί το “όραμα του Νότη” με το καλημέρα. Δυστυχώς αν και δικηγόρος στο επάγγελμα δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την σθεναρή και σύσσωμη στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
Επί εποχής Μουζάλα γινόταν χαμός για να μην γίνει επέκταση της ΒΙΑΛ έστω και με ένα κοντέινερ παραπάνω. Γιατί άραγε ο κ. Μπλάζιος δεν ζητά από τον μέντορά του, να του δείξει τα σχέδια “ανάπλασης” της περιοχής του Θόλους Χίου; Τι φοβάται; Μήπως εμφανιστεί το πραγματικό μέγεθος του τερατουργήματος που πάνε να φτιάξουν;
Ένα ΠΡΟΚΕΚΑ ετοιμαζόταν να φτιαχτεί στο αεροδρόμιο των Ολύμπων Χίου επί ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μηταράκης ως Βουλευτής Χίου, παινευόταν ότι (καλώς) το απέτρεψε ο λαός της Χίου. Σήμερα , τέσσερα (4) ΠΡΟΚΕΚΑ εντός της Υπερδομής του Θόλους προβλέπονται από τον Υπουργό Μηταράκη!
Πρόσφατα ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε (του ξέφυγε;) κατά την ομιλία του στο Olympia Forum II ότι : ” Σε συμφωνία με Γερμανία θα χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ένα οικιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για να βοηθήσει αιτούντες άσυλο που γίνονται πρόσφυγες και αναγνωρίζονται στη χώρα μας να παραμείνουν εδώ” (στην Ελλάδα). Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ : Από τις 80.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου που έχουν υποβληθεί από τον Ιανουάριο έως τώρα στη Γερμανία, οι 34.000 αφορούν μετανάστες οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στην Ελλάδα.
Δηλαδή η Ελλάδα θα κρατάει ΚΑΙ τους μετανάστες που τους απορρίπτεται το άσυλο, αφού οι επιστροφές είναι μηδενικές ΚΑΙ τους μετανάστες που λαμβάνουν θετική απόφαση, μέσω πριμοδότησης παραχώρησης δωρεάν οικίας (επιδοτούμενο οικιστικό πρόγραμμα από Γερμανία).
Δηλαδή ΌΛΟΥΣ, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων. Όπως ακριβώς γίνεται και στις νήσους Παπούα της Νέας Γουινέας και Ναούρου για λογαριασμό της Αυστραλίας!
Το μέγεθος των Υπερδομών στα νησιά, η εποπτεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, το νέο γερμανικό οικιστικό project για τους αιτούντες άσυλο (άγνωστο που) στην Ελλάδα, οι επαχθείς όροι του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου μετανάστευσης που πρώτη η Ελλάδα σπεύδει να υλοποιήσει, σηματοδοτούν μία νέα πολιτική αντίληψη για τον ρόλο της Ελλάδας εντός ΕΕ.
Ο ρόλος που η Γερμανία προορίζει την Ελλάδα, είναι αντίστοιχος με τον ρόλο που προορίζει ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση την ακριτική Ελλάδα, ελπίζοντας ότι απομονώνεται το πρόβλημα , μη βλέποντας ότι τελικά μετατρέπεται το σύνολο της χώρας σε πάρκινγκ μεταναστών.
Για την επίτευξη επιστρατεύονται οι πρόθυμοι “ναι σε όλα” ως πρωταγωνιστές, στην προσπάθεια η κοινωνία να αποδεχτεί παθητικά την νέα κατάσταση.
Ας μην τρέφουν όμως αυταπάτες. Η πολιτική τυχοδιωκτισμού είναι ολοφάνερη και η κοινωνία είναι έτοιμη εδώ και καιρό να προασπίσει, αυτό που οι πολιτικοί έχουν απωλέσει. Την αξιοπρέπεια και το όραμα για τον τόπο που ζούνε.
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: