Εισήγηση Γεραπετρίτη για πρόωρες εκλογές!
Σας είχα πει ότι ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι από τους κύριους θιασώτες των πρόωρων εκλογών. Όχι όμως και τόσο πρόωρων.
Το βασικό κίνητρο φαίνεται ότι είναι προσωπικό και όχι κομματικό. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα έχει την δικαιολογία να απαιτήσει εκ νέου θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί για να κατέλθει στο κυνήγι του σταυρού.

Όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι και μαιτρ της επιβίωσης. Γνωρίζει πως εάν η Νέα Δημοκρατία οδηγηθεί σε εκλογική κατάρρευση, τότε και ο ίδιος έχει τελειώσει. Άρα, η εισήγηση του είναι μελετημένη και με ενδελεχή ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων που προκύπτουν.

Σε αντίθεση λοιπόν με τον Σκέρτσο, ο Γεραπετρίτης δεν θέλει να γίνουν εκλογές τον Μάιο. Για την ακρίβεια, δεν θεωρεί ότι η διενέργεια πρόωρων εκλογών πριν την καλοκαιρινή περίοδο θα ευνοήσει την κυβέρνηση. Αντίθετα θα βάλει τη Νέα Δημοκρατία σε μεγάλες περιπέτειες. Η εισήγηση του λοιπόν στον πρωθυπουργό είναι η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο.

Και η εισήγηση αυτή έγινε με ισχυρή τεκμηρίωση, την οποία δύσκολα θα αμφισβητήσει ο πρωθυπουργός, ο Σκέρτσος, όλη η ισχυρή ομάδα του Μαξίμου.

Ο μοναδικός αντίλογος σε αυτή την πρόταση είναι θεωρητικού τύπου. Η υπενθύμιση του τι έπαθε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011. Σενάριο φυσικά που ουδείς τολμά να αναθέσει επίσημα στον πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ: newsbreak.grPlease follow and like us:
fb-share-icon