ΨΑΡΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ολοκλήρωση του έργου
«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» στα Ψαρά

 

Σε τέσσερα κτίρια του Δήμου μας ολοκληρώθηκαν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 (Ο.Χ.Ε.) με συμβατικό προϋπολογισμό 325.832,97 ευρώ.

Το Δημαρχείο, η Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο καθώς και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού μας, είναι πλέον αναβαθμισμένα ενεργειακά αφού πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως:

  1. Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας
  2. Θερμοϋγρομόνωση στα δώματα
  3. Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη) με αυτόνομες μονάδες απευθείας εκτόνωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
  4. Αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα
  5. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα

«Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλλουν καταλυτικά στην πολύ σημαντική μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων, στην εξοικονόμηση  πόρων και στην μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχαριστίες του στα στελέχη της ΕΥΔ της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, η συμβολή των οποίων στην ολοκλήρωση του έργου υπήρξε καταλυτική.

Επόμενος στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και των λοιπών δημοτικών κτιρίων, γι’ αυτό και εκκινούν άμεσα ενέργειες προετοιμασίας για την επίτευξή του.Please follow and like us:
fb-share-icon