ΣΕΧ: Εξύβριση εργαζομένων σε κατάστημα στα Ψαρά- Απόλυση εργαζόμενου λόγω εμβολιασμού

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Σχόλιο της Αγωνιστής Ενότητας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους και ειδικότερα στο εμπόριο και τον επισιτισμό.
Δεν έχασαν ευκαιρία στο νησί μας, να ξεσπαθώσουν εργοδότες με τον αέρα του νόμου Χατζηδάκη της κυβέρνησης ΝΔ έχοντας απογειώσει τις απειλές, τρομοκρατία, αλλαγές σε συμβάσεις, χαοτικά ωράρια, μαύρη εργασία και απολύσεις. Προσθέτοντας το γεγονός των μέτρων λάστιχο που ισχύουν στους χώρους δουλειάς για την πανδημία έχουν διαμορφώσει μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους.
Σ’ όλα αυτά έρχονται να προστεθούν περιστατικά εξύβρισης εργαζομένων επειδή ζήτησαν αυτά που είχαν συμφωνηθεί σε επιστιστικό κατάστημα στα Ψαρά, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έκλεινε σε όλους τους τόνους, ότι με το νόμο Χατζηδάκη προστατεύεται ο εργαζόμενος. Αλλά και την περίπτωση απόλυσης εργαζόμενου στον επισιτισμό επειδή είχε την ατυχία να μην μπορεί να εργαστεί λόγω εμβολιασμού, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιβάλει τον εμβολιασμό στον κλάδο.
Παράλληλα μονοπωλιακές αλυσίδες αρνούνται να δώσουν άδειες το καλοκαίρι στους εργαζόμενους, με τη λογική ότι «καθόντουσαν» όλο το χειμώνα… λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα στις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό λοιπόν που τα τελευταία χρόνια ήταν νόμος στον κλάδο του τουρισμού, ήρθε και στο εμπόριο.
Για αυτό οι εργαζόμενοι χρειάζεται να μαζικοποιήσουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Οι εκλογές, που διεξάγονται  είναι άλλη μια ευκαιρία για να δώσουν το μήνυμα ότι στηρίζουν το Σωματείο που διεκδικεί, αγωνίζεται και δεν φοβάται να αναδεικνύει τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥPlease follow and like us:
fb-share-icon