Ψευτογιατρός εξαπατούσε ασθενείς: 5 νεκροί – 1 στη Ν. Χίο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΜια νέα υπόθεση απάτης με θύματα πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα, ανακάλυψε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο Ψευτογιατρός εξαπατούσε ασθενείς: 5-6 νεκροί εκ των οποίων ένας στη Ν. Χίο.

Ένας ψευτογιατρός έπεισε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας ότι μπορεί να τους θεραπεύσει με «βλαστοκύτταρα», τα οποία απεδείχθη ότι τελικά ήταν σκέτο νερό, αποκάλυψε σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Επακόλουθο της «πρωτοποριακής» αυτής «θεραπείας» ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5-6 άτομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Και αυτό διότι οι ασθενείς  εγκατέλειψαν, μετά από προτροπή του εν λόγου «γιατρού» την θεραπεία τους. «Κατέληξαν πιθανόν πρόωρα», είπε ο αστυνομικός συντάκτης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολυετή έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα την οδήγησε σε έναν φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσέγγιζε πάσχοντες από νευρολογικά νοσήματα.

Ο ψευτογιατρός προσέφερε στους ασθενείς μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με «ενέσεις βλαστοκυττάρων». Ήταν, βέβαια, λίγο ακριβή (κόστιζε 15-20 χιλιάδες ευρώ κάθε έγχυση), αλλά θα τους «θεράπευε» πλήρως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν ασθενείς που πλήρωσαν έως και 150-200 χιλιάδες ευρώ για να θεραπευτούν.

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισε θύματα του ψευτογιατρού σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χίο και αλλού. Εντόπισε επίσης σύνδεσή του με έναν γιατρό στη Στουτγάρδη, ο οποίος διαβεβαίωνε τους ασθενείς ότι όλα πάνε καλά με την «αγωγή».

Ωστόσο πέντε ή έξι ασθενείς  έχασαν τελικά τη ζωή τους, καθώς διέκοψαν την καθιερωμένη θεραπεία τους. Επιπλέον, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι τα φιαλίδια που χρησιμοποιούσε ο ψευτογιατρός για τις εγχύσεις, περιείχαν τελικά σκέτο νερό.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon