Απέλυσε πάνω από 400 εργαζόμενους με ένα απλό SMS- Απόλυση 2 εργαζομένων (μη ανανέωση σύμβασης) στη Χίο


Ο ομίλος Swissport και Skyserv απέλυσε πάνω από 400 εργαζόμενους με ένα απλό SMS στο αεροδρόμιο των Αθηνών. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ μας ενημερώνει με σχετική του ανακοίνωση για  απόλυση 2 εργαζομένων (μη ανανέωση σύμβασης) στη Sky και  να λάβουν τα 800 ευρώ «μέχρι νεωτέρας» στην Goldair.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων στη Swissport και Skyserv

Οι απολύσεις συνεχίζονται!

Ο όμιλος Swissport και Skyserv γνωστή «εργασιακή γαλέρα», πιστός στην μέχρι τέλους εκμετάλλευση των εργαζόμενων, απέλυσε πάνω από 400 άτομα στην Αθήνα (και άγνωστο αριθμό στην υπόλοιπη Ελλάδα), με ένα απλό sms. Χρόνια στυγνής εκμετάλλευσης με μηνιαίες, βδομαδιάτικες ακόμα και τριήμερες συμβάσεις εργασίας, με εργάτες σε πόστα 3θέσεων, με απλήρωτες υπερωρίες, με λιποθυμίες εργαζομένων από την υπερεργασία, με παραιτήσεις λόγω σωματικής και ψυχικής καταπόνησης-υπερκόπωσης, με εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά είχαν εκτοξεύσει τα κέρδη των ιδιοκτητών στα «ουράνια».

Με άλλοθι τον κορονοϊό εκατοντάδες εργαζόμενοι που καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες (πολλοί με μηνιαίες συμβάσεις για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια) με μισθό οχτάωρου…580 ευρώ, σε μια νύχτα βρεθήκαμε όλοι άνεργοι χωρίς καν να δικαιούμαστε το επίδομα των 800 ευρώ!
Ο όμιλος μας είχε προγράψει και σωματικά, από την αρχή της επιδημίας όταν δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προφύλαξης για εμάς (ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε αντισηπτικά). Αλήθεια όταν κάθε εργαζόμενος ερχόταν καθημερινά σε επαφή με πάνω από πεντακόσιους επιβάτες, χωρίς καμία προφύλαξη, ήταν ή δεν ήταν φορέας της νόσου? Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο όμιλος που στο βωμό του κέρδους θυσίαζε την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους άλλα και των «πελατών» του;

Τώρα η απόλυση ολοκληρώνει το έγκλημα. Είμαστε σίγουροι ότι, ο ιδιοκτήτης ,κ. Γρύλος, απολύοντας όλους τους υπαλλήλους του, είναι έτοιμος (με τη βοήθεια του συνεργάτη του και τέως υπουργού κ. Πιτσιόρλα, πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και του νυν υπουργού Βρούτση) να βάλει πλώρη για την νέα αγορά του που είναι….το λιμάνι του Ηρακλείου! Αφού βέβαια απέτυχε στην προηγούμενη προσπάθειά του που ήταν η αγορά της μαρίνας του Αλίμου. Εμείς, ως εργαζόμενοι, δεν δεχόμαστε να ρισκάρουμε την ζωή και την επιβίωσή μας για τη διασφάλιση των κερδών του Κου Γρύλου και δεν αφήνουμε τη ζωή μας έρμαιο στα χέρια κανενός εργοδότη!

  • Καμία απόλυση.
  • Αύξηση των μισθών.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων

Εργαζόμενοι Swissport-Skyserv”

 

 

 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΙΟΥ

Δεν πέρασαν αρκετές ημέρες από την περιοδεία του Σωματείου μας στους εργαζόμενους του αεροδρομίου της Χίου και σαν έτοιμη από καιρό η εργοδοσία της εταιρίας “Goldair Handling” και η “Sky αξιοποιούν το οπλοστάσιο που τους δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τις άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αυτή την περίοδο. Στο όνομα του κορονοϊού, η πρώτη προχωρά σε αναστολή της σύμβασής τους. Το να λάβουν τα 800 ευρώ «μέχρι νεωτέρας» τους αφήνει κυριολεκτικά «στον αέρα». Η δεύτερη προχώρησε σε απόλυση 2 εργαζομένων (μη ανανέωση σύμβασης). Η «ατομική ευθύνη» δυστυχώς δεν τρώγεται ούτε καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας ούτε απαλλάσσει τους εργαζόμενους από τα χρέη τους σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση μιλώντας για «μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων».

Φαίνεται ότι, εν μέσω πανδημίας, κυβέρνηση και εργοδοσία, μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο, δεν θα ματώσουν – θα δείξουν τη δύναμη της αλληλεγγύης τους. Να προστατευτούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο.

Δεν μένουμε σιωπηλοί! Κανένας φόβος κανένας μόνος!

Το Σωματείο στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να μην μπουν σε καραντίνα τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα όνειρά μας.

Στεκόμαστε ενωμένοι. Οργανωνόμαστε στο Σωματείο και συσπειρωμένοι δίνουμε τη μάχη. Επικοινωνούμε με το Σωματείο μας για τα δικαιώματά μας, τηλ: 6978250438

Δεν θα περάσει!

ΔΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *