Σε εξέλιξη η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης των 348,000 ευρώ


Σε εξέλιξη η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης της  Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου σχετικά με το μηχάνημα που παρήγγειλε. Πρόκειται για  μηχάνημα καθαρισμού της μαστίχας από επώνυμη Ιταλική εταιρεία, το οποίο και έχει ‘κολλήσει’ η παραγγελία.

Το ποσό που ζητήθηκε για προκαταβολή της παραγγελίας είναι 348,000 ευρώ το 30% της αξίας του μηχανήματος το οποίο και κατέθεσε η ΕΜΧ σε λογαριασμό που της εστάλλει.

Στην υπόθεση που προέκυψε από τις 13 Δεκεμβρίου  έχουν εμπλακεί η Ελληνική τράπεζα καθώς και η δίωξη ηλεκτρονικού  εγκλήματος σε Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία καθώς και νομικά γραφεία.

 

Το πρόβλημα όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος προέκυψε όταν κάποιοι υπέκλεψαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εταιρείας παραγωγής και μας απέστειλαν mail με άλλον λογαριασμό. Η εν λόγω εταιρεία που συνεργαστήκαμε είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και 3η θέση παγκοσμίως στην κατασκευή μηχανημάτων. Η λύση θα βρεθεί σύντομα, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες τόνισε ο Πρόεδρος.
Please follow and like us:
fb-share-icon