Κατέληξε 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα


Ο νεότερος συμπολίτης μας ο οποίος κατέληξε από κορωνοϊό περιλαμβάνεται σήμερα στον κατάλογο των νεκρών από την επιδημία. πρόκειται για έναν 35χρονο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο άτυχος νέος άντρας εισήχθηκε στον νοσοκομείο στις 15 Απριλίου και μετά από 2 μέρες ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε.

 

Επίσης κατέληξε στον Ευαγγελισμό ένας 75χρονος με υποκείμενο καρδιακό νόσημα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα  είναι πλέον 119.

Να επισημάνουμε ότι όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τη Δευτέρα του Πάσχα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2245, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

 

Από τα κρούσματα, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 61 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

 

Να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Επίσης η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 95%είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα.

Πηγή: fortunegreece.com
Please follow and like us:
fb-share-icon