ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

AΡΘΡΟ ΒΕΝΕΤΟΥ ΣΙΜΟΥ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
προς εμένα
πριν από 8 ώρες

Λεπτομέρειες

ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

γράφει ο ΣΙΜΟΣ ΒΕΝΕΤΟΣ

Υποψήφιος Τοπικού Συμβουλίου

Κοινότητας Χίου, ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η πόλη της Χίου αντιμετωπίζει προβλήματα πολλών επιπέδων .Τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις συνοικίες χρειάζονται επειγόντως έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και βελτιώνουν και την καθημερινότητα .

Το τοπικό συμβούλιο της πόλης με το νέο αυτοδιοικητικό νόμο, τον Κλεισθένη, αποκτά περισσότερες αρμοδιότητες και σημαντικό ρόλο, στην διαμόρφωση στοχων και διεκδικήσεων για θέματα της πόλης.

Ετσι θα είναι σε θέση να αποφασίζει και να προτείνει στο Δημοτικό συμβούλιο την προώθηση τοπικών ζητημάτων που χρειάζονται άμεση επίλυση.

Η πόλη μας είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι με ιστορία πολιτισμό και φυσικές ομορφιές. Είναι αδιανόητη η εικόνα που παρουσιάζει στον επισκέπτη που έρχεται με το πλοίο, η Φτωχή Προκυμαία κυρίως τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής που επικρατεί ένα χάος και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ούτε ο επιβάτης. Σε συνδυασμό με την χρόνια παραμέληση της περιοχής και την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.Μία στοχευμένη μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής σε συνδυασμό και με την ανακαίνιση του κινημετοθεάτρου του REXπου έχει εξαγγελθεί και με συμπληρωματικά έργα στην περιοχή του Κάστρου, θα μπορούσε να μετατρέψει όλο αυτό το κομμάτι της πόλης σε ένα κόσμημα.

Το παραλιακό μέτωπο επίσης από το Κοντάρι μέχρι το Καστέλλο,με την επιλογή των κατάλληλων διαμορφώσεων θα μπορούσε να γίνει ένας χώρος περιπάτου άθλησης και αναψυχής ,σε συνδυασμό και με την βελτίωση των εγκαταστάσεων στις πλάζ των λουομένων Κοντάρι, Μπέλλα Βίστα, Αγία Παρασκευή).

Ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, , παγκάκια ,κοινόχρηστοι χώροι, πιστοποιημένς παιδικές χαρές αθλοπαιδιές , χώροι στάθμευσης σε όλες τις συνοικίες της πόλης ανάλογα με τα αιτήματα των κατοίκων, είναι έργα ζωτικής σημασίας. Αυτονόητο ότι και στην καθαριότητα της πόλης θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προτεραιότητα και βάρος

Πρέπει να στοχεύσουμε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας προς όφελος του Δημότη, στις τουριστικές διαδρομές εντός πόλης και στην αποκατάσταση των παραδοσιακών κτιρίων και υποδομών του Κάμπου . Ειδικά για τον Κάμπο η επιδιωξή μας θα είναι να αναθεωρηθεί το Προεδρικό Διάταγμα , να χαρακτηριστεί παραδοσιακός Οικισμός , αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων για την υπαγωγή τους σε ειδικό φορολογικό καθεστώς.

Η αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης Κοραή , του Ομηρείου του REX ,της Πινακοθήκης και η ενίσχυση των των πολιτιστικών σωματείων της πόλης μας , θα πρέπει να αποτελέσουν τις δράσεις μας για τον Πολιτισμό, ενώ και ο Αθλητισμός θα πρέπει να τύχει ανάλογης υπστήριξης.

Ένα πλήθος έργων με τις δενδροφυτεύσεις, την ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος, των περιπατητικών διαδρομών εντός πόλης, τις σχολικές υποδομές, την αναβάθμιση του αεροδρομίου, την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδωντην ,την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, και της καινοτομίας, την δημιουργία γραφείου Ναυτικού και γραφείου Νεολαίας ,την ανασύσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, την αναβάθμιση της περιοχής του Κοφινά και του Λωβοκομείου, είναι στους άμεσους στόχους μας.

Το τοπικό Συμβούλιο της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και θέλει και μπορεί να βαδίσει στο μέλλον.Και θέλει και μπορεί να αναδείξει την πόλη της Χιου. Ολα τα παραπάνω με την συναίνεση και την συνεργασία των δημοτών. Προχωράμε μαζί, με θέληση, αποφασιστικότητα και δυναμισμό!!

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon