Κατεβάζουν ρολά: Μόνο 2-3 νοσηλευτές ανά βάρδια, ακόμα και αν νοσηλεύονται  4+ διασωληνωμένοι

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/9
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10πμ – 3μμ

Βρισκόμαστε  ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της πανδημίας – με «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων – με ολοφάνερες τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, αφού για δεύτερη συνεχή χρονιά, «προσάρμοσαν» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων.

Δικαιολογημένη λοιπόν και η αγανάκτηση που αισθανόμαστε, τόσο οι υγειονομικοί όσο και χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, που συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», μετατρέπουν τον εμβολιασμό από αναγκαίο όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε εργαλείο για την επιβολή αναστολών εργασίας στο δημόσιο και απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για την επιτάχυνση των ήδη προαποφασισμένων ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των εργαζομένων – για να καλυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τη νέα εξάπλωση της επιδημίας – έχει σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά, μεγαλώνοντας τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις και δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας σε δεκάδες κλινικές και τμήματα νοσοκομείων και κέντρα υγείας.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε». Εμείς, που  για 18 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στελεχώνοντας  τις κλινικές και ΜΕΘ COVID, σε καθεστώς αναστολής αδειών, δίνοντας ακόμα και τη ζωή μας στον αγώνα για την Υγεία του λαού μας, ζητώντας μόνο προσλήψεις προσωπικού – κρεβάτια για τους ασθενείς μας – μέτρα και μέσα προστασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΜΕΘ του Σκυλίτσειου  Νοσοκομείου της Χίου, όπου σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να αντιστοιχούν κατ’ ελάχιστο  4 νοσηλευτές ανά κλίνη, αυτή την στιγμή εργάζονται μόνο 2-3 νοσηλευτές ανά βάρδια, ακόμα και  όταν νοσηλεύονται  4 και πλέον διασωληνωμένοι ασθενείς. Εκεί λοιπόν που θα έπρεπε να ενισχυθεί η ΜΕΘ με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, βλέπουμε ότι αποδυναμώνεται περαιτέρω εξ αιτίας και των αναστολών εργασίας που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Για άλλη μια φορά  η διοίκηση του νοσοκομείου μας και η 2η ΥΠΕ αποδεικνύονται  κατώτεροι των περιστάσεων, αφού παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας, με την αδράνεια τους θέτουν σε κίνδυνο  ασθενείς και προσωπικό.  Και όλα αυτά  υπό την ανοχή φυσικά και του τοπικού μας βουλευτή κ. Μηταράκη, ο οποίος μάλλον περί άλλων τυρβάζει,  διοργανώνοντας πανηγυρικές φιέστες για τα δύο χρόνια «επιτυχούς» διακυβέρνησης, Εύγε!!!

Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα, με την πανδημία να καλπάζει να ενισχυθεί άμεσα το νοσοκομείο με προσωπικό.

  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας χιλιάδων εργαζομένων
  • Ενίσχυση των δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Για το ΔΣ ΣΕΣΝΟΧ

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

 Please follow and like us:
fb-share-icon