ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Ενωμένοι και μόνο έτσι, συνεχίζουμε τον Αγώνα!

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), όπως στις 23 Ιανουαρίου, είχε ζητήσει να γίνει ανοιχτή συγκέντρωση, έτσι και τώρα, που έγινε το “ζέσταμα”, των συμπατριωτών μας, ζητάει εκ νέου να επαναληφθεί πιο οργανωμένα και δυναμικά.

Η σημερινή παρουσία των νησιωτών της Αθήνας, η οποία γενικά ήταν επιτυχημένη, είχε πολλά τεχνικά προβλήματα και αδυναμίες λόγω ακατάλληλης ώρας σε εργάσιμη ημέρα, λόγω παρανόησης σχετικά με τη βεβαιότητα αν θα γίνει ή όχι εξαιτίας της ακύρωσης της συνάντησης των αυτοδιοικητικών με τα κυβερνητικά στελέχη και επειδή δεν δόθηκε έγκαιρα το σύνθημα για μαζικότητα, αφού δεν ήταν σίγουρη η παρουσία των δημάρχων και του Περιφερειάρχη, κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν δύο ημέρες. Επιπλέον η δημοσιότητα που έλαβε πριν ήταν περιορισμένη.

Θυμίζουμε την ανάρτηση της ΟΛΣΑ στις 22 Ιανουαρίου

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δημάρχους των νησιών και τους συλλόγους των αποδήμων, Λέσβου, Χίου και Σάμου, είναι να προχωρήσει οργανωμένα και δυναμικά αυτή τη φορά, μια ανοιχτή συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της Αθήνας (π.χ. Κλαυθμώνος), πριν την επόμενη συνάντηση των αυτοδιοικητικών με την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να μεταφερθεί και στο κέντρο της Ελλάδας, στο κέντρο των αποφάσεων, το μήνυμα που μάλλον δεν κατάφερε να “ακουστεί” από τις χθεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις.
Τώρα, σύντομα και κοντά στον απόηχο αυτών των εκδηλώσεων, έτσι ώστε να κατανοηθεί, ότι οι αντιδράσεις στα νησιά, όπως μας διαβεβαιώνουν οι τοπικοί μας άρχοντες, θα είναι τέτοιες που δεν θεωρούνται αναμενόμενες και άρα θα είναι απρόβλεπτες και δυναμικές.

Οι Ομοσπονδίες, οι Αδελφότητες και οι σύλλογοι των τριών νησιών απευθύνονται στην Κυβέρνηση, σε όλους τους Έλληνες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς, να μην λησμονάνε Λέσβο, Χίο, Σάμο και τα άλλα νησιά των Δωδεκανήσων που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, και να τα στηρίξουνε με τέτοιο τρόπο που να θυμίσει την αλληλεγγύη αυτών των νησιών, αφενός σε κείνους που περιέθαλψαν και αφετέρου στη χώρα, που τίμησαν τις πατροπαράδοτες αξίες της, όπως και το γόητρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια πραγματική περιοχή της αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης των μελών της.

ΟΛΣΑ
Please follow and like us:
fb-share-icon