Ρωσική πρεσβεία κατά της Χιώτισσας Υπουργού : Άλλη μια κίνηση αντιρωσικής πολιτικής

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Οι Ρώσοι δεν άφησαν ασχολίαστη την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να ακυρωθούν συνεργασίες των ελληνικών πολιτιστικών οργανισμών με φορείς της Ρωσίας, ως αντίδραση στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία

Ενάντια στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να ακυρωθούν συνεργασίες των ελληνικών πολιτιστικών οργανισμών με φορείς της Ρωσίας, ως αντίδραση στον πόλεμο στην Ουκρανία, τάσσεται η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για «μια άλλη κίνηση, ακριβώς στο βηματισμό της αντιρωσικής πολιτικής της Δύσης». Από κάτω, δε, παραθέτει την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ακυρώνονται συνεργασίες των ελληνικών πολιτιστικών οργανισμών με φορείς από τη Ρωσία με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού. Ματαιώνονται, έτσι, η αναμετάδοση της «Λίμνης των Κύκνων» του Μπαλέτου Μπολσόι από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η συναυλία «The Moscow Soloists» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για τον σκοπό αυτό, οι υπηρεσίες του υπουργείου ενημέρωσαν χθες τους εποπτευόμενους φορείς να ανασταλεί «οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση συνεργασίας» με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 Please follow and like us:
fb-share-icon