Αλ. Γεωργούλης: Ευχαριστούμε την δικαιοσύνη που στάθηκε για μια άλλη φορά στο ύψος της
Η υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, του θανάτου-εξαφάνισης του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή από την Σάμο το 2016 εκδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019 μετά από 3 χρόνια εξαφάνισης ο βασικός ύποπτος κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει στην Ασφάλεια της Σάμου και μετά από πολύωρη ανάκριση, έσπασε και ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος το κίνητρο φαινόταν πως ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα. Στις 11 Νοεμβρίου 2016, ύστερα από έντονο διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες έξω από το σπίτι του Σαρικλή , το θύμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τη ζωή του και ο δράστης μετέφερε τη σωρό του σε απόμερη περιοχή του Κοκκαρίου Σάμου όπου και παρέμεινε μέχρι να ανακαλυφθεί από τις αρχές κατόπιν υπόδειξης του κατηγορουμένου.

Σε βάρος του «φίλου» του Σαρικλή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου επέβαλε κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και αφότου έκρινε ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο τέλεσης αντίστοιχων πράξεων στο μέλλον του έδωσε τη δυνατότητα έκτισης της ποινής στην οικία του.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης Χούλης Δημήτρης από Σάμο και ο Αλέξης Γεωργούλης από τη Χίο στο άκουσμα της απόφασης δήλωσαν στην Chiosin.gr:

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε 4 ημέρες το δικαστήριο (Σύρου) δέχθηκε τον προβαλλόμενο ισχυρισμό μας σύμφωνα με το οποίο ο δράστης ουδέποτε είχε ανθρωποκτόνο διάθεση. Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε μία λογομαχία και ένας καυγάς μπορεί να φέρει τραγικά αποτελέσματα, αλλά η δικαιοσύνη σταθμίζοντας όσα τέθηκαν υπόψιν της με την απόφαση αυτή αφήνει τον κατηγορούμενο να εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του και αφαιρεί τη ‘στάμπα’ του δολοφόνου με την οποία σπιλώθηκε επί ένα χρόνο ακόμα και σε ΜΜΕ Πανελλήνιας εμβέλειας.

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το ατυχές αυτό περιστατικό. Ευχαριστούμε την δικαιοσύνη που στάθηκε για μια άλλη φορά στο ύψος της.

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: