Πώς θα κάνετε τα ψώνια σας με click away
Τους κανόνες για τις αγορές με «click away» που θα λειτουργούν τα καταστήματα , παρουσίασε στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι: «δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίζει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου».

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσω του e-shop είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και η πληρωμή θα γίνεται μέσω POS έξω από το κατάστημα.

 

Για να μετακινηθεί πελάτης θα πρέπει να έχει μαζί του είτε την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο και όχι οικογένειες ή παρέες ατόμων για να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στους δρόμους, ενώ θα επιτρέπονται έως 9 άτομα στην ουρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Πώς θα λειτουργεί το click away

– Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική και τηλεφωνική παραγγελία) και παραλαβή από την είσοδο του καταστήματος θα γίνεται από ένα (1) και μόνο άτομο.

– Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

– Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

– Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).

– Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: