Κ. Μουτζούρης: Συστράτευση για τον πίνακα της Σφαγής να έρθει στην Ελλάδα

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Μια πρόταση εφικτή του διαπρεπούς καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αθηνών Μάνου Στεφανίδη η έλευση του πίνακα της Σφαγής από το Μουσείο του Λούβρου στην Ελλάδα, διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος  Μουτζούρης προσκάλεσε σε συστράτευση για τον πίνακα της Σφαγής να έρθει στην Ελλάδα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου η Περιφέρεια Β. Αιγαίου αναφέρει:

Το Σάββατο 07.05.2022  πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή  του Αγίου Μηνά στην Χίο εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από την γενοκτονία της Σφαγής  της Χίου ,  την οποία διοργάνωσε η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και  παρευρέθησαν 25 δημοσιογράφοι από ΜΜΕ  πανελλήνιας εμβέλειας .

Την  εκδήλωση χαιρέτησε εμπνευσμένα ο Μητροπολίτης Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ.κ.Μάρκος . Ο εκ Χίου ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς μίλησε για  την τραγική γενοκτονία,  ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης , αναφέρθηκε στον πίνακα του Ντελακρουά και την σημασία του στην εξέλιξη  της Επανάστασης και στην δημιουργία του Ελληνικού Κράτους .  Παραλλήλισε μάλιστα όσον αφορά την επιρροή του στον ρου της ιστορίας ,  τον  πίνακα της Σφαγής του Ντελακρουά ,με την Γκουέρνικα   του Πικάσο στον εικοστό αιώνα .

Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος  Μουτζούρης μιλώντας  στους δημοσιογράφους προσκάλεσε  όλες τις δυνάμεις του τόπου σε συστράτευση  ώστε να φιλοξενηθεί ερχόμενος  από το Λούβρο   για έκθεση στην Ελλάδα ο πίνακας του Ντελακρουά  , ως ελάχιστος φόρος τιμής  στην Γενοκτονία και στην Καταστροφή της Μαρτυρικής  Νήσου.Please follow and like us:
fb-share-icon