Δεν δίνεται νέα παράταση θητειών στους συλλόγους

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Προς
Συλλόγους  μέλη της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και γενικότερα τους συλλόγους του νησιού,
Αγαπητοί φίλοι,
Τα αρμόδια υπουργεία και κυβερνητικές αρχές, επικαλούμενοι την αλλαγή του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, δεν έδωσαν νέα παράταση της θητείας των οργάνων των συλλόγων μας, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την επικοινωνία με το γραφείο υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών, όπως και από άλλες Ομοσπονδίες (Δωδεκανησίων) και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ηπειρωτών οι οποίοι και ενημερώνουν τα μέλη τους…
Συνεπώς αναδεικνύεται ως άκρως επείγουσα η ανάγκη ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ των οποίων έχει λήξει η θητεία στη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχουν κάνει εκλογές, να προκηρύξουν έως και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, Γενική Συνέλευση και εκλογές σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού τους.
Στην προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να αναφέρεται ρητά εκτός από την ημερομηνία και ώρα και ο χώρος και τα θέματα της ΓΣ.
Επίσης να αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία (50+1 των ταμειακά εντάξει μελών) η Γ.Σ. θα επαναληφθεί μετά από όσες μέρες ορίζει το καταστατικό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ορισμένα καταστατικά συλλόγων προβλέπουν και 2 επαναλήψεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι σχετικές διατάξεις του καταστατικού σας, που ίσως αναφέρουν ότι οι εκλογές γίνονται πχ κάθε 2 χρόνια τον Ιανουάριο είτε τον Μάϊο κλπ δεν έχουν ισχύ στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει ήδη λήξει η θητεία των οργάνων και έχει παραταθεί με κυβερνητική απόφαση ως 31/10/21.
Η ανάγκη της δημοσίευσης της προκήρυξης των εκλογών μπορεί να καλυφθεί και με την ανάρτηση της στην ιστοσελίδα της ΟΛΣΑ  αρκεί να σταλεί στο email lesvos.olsa@gmail.com και στο facebook μέχρι και την 31 Οκτωβρίου.
Τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής θα είναι στη διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια.
Τηλ: 6971752663Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: